Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Renovem les cobertes de les estacions d'Igualada i Manresa Baixador

  • Els treballs de rehabilitació permeten garantir i millorar el confort dels usuaris dels nostres serveis de transport públic
  • Aquestes actuacions formen part del conjunt d’actuacions impulsades per millorar la qualitat del servei d'FGC a la línia Llobregat-Anoia

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat les obres de renovació de les cobertes de les estacions d’Igualada i de Manresa Baixador, amb una inversió de 286.611 euros i 197.787 euros, respectivament.
 
Igualada
 
L’estació de la línia R6 (Igualada) ha renovat les cobertes de les andanes i de l’edifici de servei. Els treballs de renovació, que van començar a mitjans del mes de maig, han suposat la substitució de les anteriors plaques per unes de noves de policarbonat compacte. A més, s’han realitzat actuacions de manteniment preventiu de l’estructura metàl·lica i del formigó existent.
 
Les cobertes de l’estació d’Igualada formen part d’un conjunt arquitectònic que engloba també l’estació d’autobusos contigua i és per aquesta raó que la rehabilitació ha tingut en compte el conjunt sense modificar el volum existent, ni alterar la composició de l’estació.

Manresa Baixador
 
L’actuació a l’estació de la línia R5 (Manresa) s’ha fet amb l’objectiu principal de retirar les plaques de fibrociment de la coberta. Així, la nova coberta revestida d’una doble capa d’acer galvanitzat, facilitarà el seu manteniment, la seva conservació, permetrà resoldre les filtracions i millorarà la imatge general de l’estació.
 
 
Millores al Metro del Baix Llobregat
 
Aquestes actuacions s’emmarquen dins la política de manteniment d’actius i renovació dels diferents equipaments, instal·lacions i infraestructures que duu a terme FGC al Metro del Baix Llobregat per poder seguir donant un servei de qualitat als seus usuaris.
 
Pel que fa al manteniment d’edificis, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya disposa d’un equip que s’encarrega específicament de supervisar l’estat dels edificis i els seus components.
 
A més de les actuacions de renovació de les cobertes d’Igualada i Manresa Baixador, FGC també treballa en d’altres projectes per a la millora de les seves instal·lacions a la línia Llobregat-Anoia:
 
· Renovació de les vies. Un cop acabats els treballs de renovació entre Cornellà i Almeda, actualment s’està renovant el tram de túnel urbà entre L’Hospitalet i Cornellà. Properament també s’adjudicarà la renovació de les vies de la capçalera nord de l’Hospitalet. Paral·lelament, s’està treballant en l’estabilització puntual de la plataforma de via en diversos punts de la línia i la renovació de via del ramal de mercaderies.
 
· Renovació de la infraestructura. S’estan realitzant importants actuacions previstes a Almeda on caldrà desmuntar la contravolta del túnel per corregir patologies estructurals. De la mateixa manera, es treballa en el manteniment de diversos punts i de forma continuada, en la consolidació de talussos i vessants.
 
· Alimentació elèctrica. Una vegada renovades les cabines de la sots central de Sant Boi, està previst fer-ho a Monistrol de Montserrat. A més, s’està instal·lant la catenària rígida en tot el tram urbà de la línia Llobregat-Anoia.Cercador

Cercador

Destaquem