Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Protecció Civil activa l'Alerta del Pla INUNCAT per les fortes pluges previstes durant el vespre i fins demà al matí

 • Les precipitacions afectaran sobretot el litoral i prelitoral de Barcelona i Girona
 • Localment les tempestes podran ser d’alta intensitat superant els 40 l/m2 en 30 minuts, com les d’aquest matí al Barcelonès
 • A més, les tempestes es mantindran durant hores i podran deixar acumulacions d’aigua importants amb valors de fins a 150 l/m2
 • Protecció Civil recomana extremar les precaucions a l’entorn de rius i rieres, així com evitar passar per zones inundables
 • A les zones urbanes, es poden produir inundacions a carrers i acumulacions d’aigües a baixos, garatges i soterranis
 • A més, caldrà molta precaució al voltant ja què demà les precipitacions coincidiran amb la mobilitat pròpia d’un matí laborable
 
Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per les pluges previstes a partir d’aquest vespre i fins demà al matí sobretot al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu precipitacions importants sobretot al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, i amb menor probabilitat al litoral de Tarragona. Les pluges fortes també poden afectar amb menys intensitat les comarques d’interior de Tarragona i Catalunya Central.
 
Les precipitacions podran ser localment d’alta intensitat arribant a superar el registre de 40 l/m2 en 30 minuts, tal i com s’ha produït també aquest matí al Barcelonès. L’episodi de pluges, que s’allargarà durant tota la nit podrà deixar acumulacions d’aigua importants que podrien arribar als 150 l/m2. Amb aquests registres es poden produir afectacions a zones urbanes, amb acumulacions d’aigua a carrers i també a baixos, garatges i soterranis. També es pot produir la crescuda sobtades dels rius i rieres, especialment al litoral, amb la possibilitat d’afectacions a l’entorn.
 
Davant d’un episodi de precipitacions, Protecció Civil de la Generalitat aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. No deixeu els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius. Qui condueixi de matinada ha d’evitar vies secundàries, especialment si són a prop de rius, rieres i zones inundables.
 
A més, caldrà extremar les precaucions al volant, ja que demà al matí les pluges coincidiran amb la mobilitat pròpia d’un matí laborable i es podrien donar incidències en la circulació.
 
En els àmbits urbans les precipitacions poden provocar inundacions en baixos i soterranis. En aquests casos, cal que prevegeu mesures de protecció. 
  
Trobareu tots els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant fortes pluges a interior.gencat.cat/inundacions i davant tempestes a interior.gencat.cat/tempestes.
 
En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana:
 
 • Augmentar la distància de seguretat.
 • Reduir la velocitat.
 • En cas de patir aiguaplaning: no s'ha de frenar ni accelerar, el millor remei és moderar la velocitat.
 • Sense frens ABS, frenar amb suavitat i amb frens ABS, frenar amb decisió.
 • Comprovar durant la marxa si els frens responen i al mateix temps eixuguem la humitat que puguin i tenir i recuperem la seva eficàcia.
 • En cas de pluja torrencial: cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums.
 • No travesseu zones inundades.
 
Podeu seguir l’evolució de l’episodi de pluges als comptes de twitter @emergenciescat i @meteocat


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem