Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El mNACTEC programa un concert de Ferran Palau al pati històric amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni

  • Les jornades se celebraran el 13 i 14 d’octubre amb portes obertes i diverses activitats gratuïtes
  • A més del concert, es programaran passejades a les voltes de la teulada, la visita “Els racons amagats del mNACTEC” i les visites teatralitzades “De fàbrica a museu” i “1909. Un passeig per la fàbrica”
 

El proper cap de setmana del 13 i 14 d’octubre, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) programarà jornades de portes obertes i diverses activitats gratuïtes amb motiu de la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni 2018. Entre les propostes destacades d’enguany hi ha un concert del músic Ferran Palau al pati del museu, les passejades per les voltes de la teulada [places exhaurides], la visita “Els racons amagats del mNACTEC [places exhaurides] i la nova visita teatralitzada “De fàbrica a museu”.
 
Les Jornades Europees del Patrimoni se celebren anualment a tot Europa. Palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics i altres espais patrimonials com els museus obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el seu patrimoni.
 
Durant tot el cap de setmana l’accés al Museu serà lliure, i les activitats programades són gratuïtes, però tenen un aforament limitat i es recomana fer-ne reserva prèvia a través del web del Museu.
 
Programa d’activitats al mNACTEC
El programa d'activitats és el següent:
 
DISSABTE 13 D’OCTUBRE (portes obertes de 10.00 a 14.30 h i de 16.30 a 20.30 h)
 
  • 10.30, 11.30 i 12.30 h | Passejada per les voltes [places exhaurides]. Visita guiada per les voltes de la teulada del Vapor Aymerich, Amat i Jover, una mirada diferent a l’excepcional edifici de l’arquitecte Muncunill.
  • 18.00 i 19.00 h | Visita teatralitzada: “1909. Un passeig per la fàbrica”. Recorregut pels antics espais de la fàbrica tèxtil, per conèixer, de la mà de personatges històrics, el procés productiu de la llana i la vida quotidiana dels obrers i obreres a principis del s XX.
 
 
DIUMENGE 14 D’OCTUBRE (portes obertes de 10.00 a 14.30 h)
 
  • 10.30 i 11.45 h | Visita guiada “Els racons amagats del mNACTEC” [places exhaurides]. Itinerari per les voltes de la teulada, les reserves internes on es preserven objectes de la col·lecció no exposats i el taller de restauració. A càrrec de Mercè Gual, restauradora del Museu.
  • 11.00 h (al CMDT) | Visita guiada “Art i maquinària tèxtil”. Al Centre de Documentació i Museu Tèxtil, l’artista Francesca Piñol comentarà les seves obres amb tècnica jacquard exposades a “Marques d’aigua”. Al mNACTEC descobrirem les màquines del procés industrial tèxtil i, en especial, el teler Jacquard.
  • 12.00 i 13.00 h | Visita teatralitzada: “De fàbrica a museu”. Acompanyats del mestre d’obres de l’edifici, la visita permet conèixer el procés de construcció del Vapor Aymerich, Amat i Jover i algunes anècdotes que hi han succeït des dels seus inicis com a fàbrica fins a passar a ser un museu.
  • 12.30 h | Concert de Ferran Palau. Concert-vermut del músic Ferran Palau al pati històric del museu. En el concert es presentarà Blanc, el tercer disc en solitari del compositor i guitarra del grup català Anímic.

El mNACTEC
El mNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.
 
La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l'arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.
 
 
Més informació


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem