Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern condemna l'homicidi d'una dona a Sant Joan les Fonts presumptament víctima de la violència masclista

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna l’homicidi d’una dona a Sant Joan les Fonts  (Girona), presumptament a mans de la seva ex parella, expressa el seu sentit condol a la família de la víctima i desitja que la filla, que ha estat atropellada pel mateix home, es recuperi del seu estat greu.
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha lamentat els fets i ha reiterat el compromís del Govern de la Generalitat de Catalunya en l’erradicació de la violència masclista. També ha expressat la determinació del Govern per continuar treballant amb fermesa en la millora dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista i els seus infants.
 
Núria Balada ha explicat que “la violència masclista representa l’expressió extrema del poder dels homes sobre les dones. Aquesta és l’arrel estructural de la violència masclista i la causa de que no s’avanci tan ràpidament com totes i tots voldríem en la seva erradicació”.
 
Segons Balada “per arribar al nostre objectiu d’una Catalunya sense violència masclista hem de continuar treballant en la detecció i eliminació de barreres que ens impedeixen arribar a la igualtat efectiva de dones i homes”.
 
L’ICD posa a disposició de les dones que travessen situacions de violència masclista el servei especialitzat permanent i gratuït 900 900 120. Les dones que ho necessitin també poden adreçar-se a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD). Aquests 102 serveis local ubicats en poblacions de més de 20 mil habitants compten amb el suport de l’ICD.


Cercador

Cercador

Destaquem