Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Generalitat de Catalunya dota el Consorci de "La Sopa" amb 290.000 per a l'atenció al sensellarisme a Girona

La dotació per a 2018 inclou la partida prevista al conveni de 2017, que no es va poder fer efectiu per l'aplicació de l'article 155

  • El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies i l’alcaldessa de Girona han subscrit el conveni per al finançament dels serveis adreçats a persones sense sostre, manca d’habitatge o en situació de pobresa severa

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, han signat aquest matí a Girona el conveni amb el consorci de “La Sopa” per a finançar els serveis per a persones en situació de sensellarisme o de pobresa severa.
 
Mitjançant aquest conveni, el Departament destina 290.000 euros al finançament dels programes de “La Sopa” durant el 2018. Concretament, a diversos serveis d’acollida per a persones en situació de necessitat o amb especials dificultats per a la seva autonomia econòmica i social, i a un programa de Housing First per a persones que no tenen llar.
 
En el decurs de la seva intervenció, El Homrani ha recordat que “l’any passat l’aplicació de l’article 155 va impedir que la consellera Bassa pogués subscriure el conveni amb ´La Sopa’. Llavors s’havia previst una dotació de 145.000 euros, una xifra que suposava un increment de 25.000 euros respecte 2016, però que la intervenció de les nostres institucions va aturar”. En aquest sentit, el conseller ha explicat que l’import total d’enguany inclou aquesta partida que no es va poder fer efectiva el 2017.
 
El Homrani ha agraït la tasca del món municipal, les entitats i les persones voluntàries en l’atenció directa al sensellarisme, “vosaltres coneixeu bé els rostres que malauradament per a molts són invisibles. En coneixeu les històries i el que és més important, feu un treball exhaustiu d’empoderament i d’acompanyament”, ha remarcat el conseller.
 
El titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha recordat que el Govern vol construir un marc comú per a abordar el sensellarisme i “per això impulsem una estratègia de país, colze a colze amb les entitats i organismes experts, com La Sopa”. Segons el conseller “cal fer un abordatge multidisciplinar i comunitari, on situem la persona al centre per concebre polítiques i actuacions concretes que donin resposta a les seves necessitats, a partir de nous models d’intervenció que vagin més enllà de la política pal·liativa i l’atenció d’urgència”.
 
L’alcaldessa de Girona ha mostrat satisfacció per l’acord: “els ajuntaments som les administracions que tenim un contacte més directe amb els veïns i sabem el que passa als nostres carrers, per això és clau que des de la Generalitat es confiï en la nostra feina en temes tan sensibles com són per exemple els serveis d’atenció a les persones més vulnerables. Madrenas ha agraït la col·laboració amb la conselleria, “una col·laboració que no es va produir durant l’aplicació del 155, que va posar en risc serveis de primera necessitat com la Sopa”, i ha destacat que l’objectiu de l’Ajuntament de Girona és que cap persona de la ciutat es quedi sense els serveis bàsics coberts.
 
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies forma part del consorci “La Sopa” amb els ajuntaments de Girona i Salt, el Consell Comarcal del Gironès, el Bisbat, Caritas Diocesana, la Fundació Bisbe Tomàs de Lorenzana, Creu Roja i la Federació del Voluntariat.
 


Cercador

Cercador

Destaquem