Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Treball, Afers Socials i Famílies promou el paper de les entitats en la coproducció de polítiques LGBTI

Responsables de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral i representants d’entitats LGBTI han celebrat aquest matí la primera trobada per compartir coneixements

Una setantena de persones, entre responsables de Serveis d’Atenció Integral LGBTI (SAI) i representants d’entitats, han celebrat avui la primera trobada per a compartir coneixements i actuacions en matèria LGBTI a Catalunya. L’objectiu d’aquesta trobada, organitzada per la Direcció General d’Igualtat, és que els equips professionals dels SAI dels ajuntaments i consells comarcals i les entitats LGBTI del territori es coneguin i estableixin sinèrgies i col·laboracions que enriqueixin les polítiques públiques del país per donar un més bon servei a la ciutadania.
 
Durant tot el matí, responsables de les 38 entitats de tot el territori que formen part del Consell Nacional LGBTI han exposat els serveis que ofereixen, els objectius que persegueix l’organització i el públic al qual s’adrecen. Per la seva banda, les persones referents dels SAI han presentat breument el servei que presten a les entitats i a la ciutadania.
 
Segons la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, “aquesta trobada fa palesa la voluntat del Departament de posar el col·lectiu LGBTI al centre i de comptar amb la seva veu en la coproducció de polítiques públiques LGBTI”. La directora general d’Igualtat ha remarcat també la vocació del Departament de comptar amb visions d’arreu del territori, “una voluntat que hem fet manifesta amb la posada en funcionament de més d’una cinquantena de SAI arreu del país”.
 
Els SAI són un servei d’atenció integral, de qualitat i de proximitat adreçat a les persones LGBTI i a les seves famílies que necessitin informació, assessorament o acompanyament, o bé que hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Els SAI també promouen la sensibilització i ofereixen informació a persones i entitats per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir LGBTIfòbia.
 
El Departament va començar a desplegar la Xarxa de SAI l’any 2016 i avui ja compta amb 52 punts arreu del territori. La creació d’aquesta xarxa, l’única d’aquestes característiques a Europa, dona resposta a la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia,la bifòbia i la transfòbia.


pdf pdf Mapa de SAI

Cercador

Cercador

Destaquem