Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Protecció Civil desactiva l'Alerta del Pla de risc químic PLASEQCAT per l'accident en una empresa de Rubí

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’Alerta del Pla especial d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT activada aquest matí per un accident a l’empresa Moehs Catalana, S.A. ubicada al Polígon Industrial Rubí Sud de Rubí.
 
L’accident s’ha produït a les 7:50 hores d’aquest matí per una reacció de descomposició tèrmica dins d’un reactor que ha provocat la formació d’un núvol gasós groguenc de caràcter irritant, però no tòxic per a les persones.
En tractar-se d’una substància irritant, Protecció Civil de la Generalitat no ha recomanat el confinament de la població propera i només en el cas de notar molèsties, que la persona afectada es tanqués a l’interior de l’edifici més proper, tancant portes i finestres així com el sistema de ventilació.
 
Quan s’ha produït l’incident els bombers de l’empresa han actuat per refrigerar el reactor, però les primeres trucades al 112 eren de la població propera que ha sentit el trencament del disc de ruptura del reactor o perquè veien un núvol groc. Els Bombers de la Generalitat s’han desplaçat amb cinc vehicles per fer tasques de refrigeració del  reactor, revisió i recolzament.
 
El núvol ha seguit el curs de la riera de Rubí  en direcció sud i s'ha anat dissipant fins a desaparèixer.
 
A les instal·lacions també s’hi han desplaçat operatius de Mossos d’Esquadra, del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM, la Policia Local de Rubí i personal tècnic de protecció civil municipal.
 
No hi ha hagut cap persona afectada a l’empresa ni a l’exterior d’aquesta. El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut un total de 10 trucades relacionades amb aquest incident.
 


Cercador

Cercador

Destaquem