Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Treball, Afers Socials i Famílies promou a Lleida l'accés a la universitat a gitanos i gitanes

El Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya organitza el primer curs a Lleida de preparació per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys

Lleida acull per primer cop un dels cursos de preparació de la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys (GAU+25), organitzats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en el marc del Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya.
 
La presentació es farà aquesta tarda al Casal Cívic de Lleida a partir de les 17 hores. Durant l’acte també s’inauguraran les formacions per a l’obtenció del graduat en educació secundària obligatòria per a majors de 18 anys.
 
El Pla Integral del Poble Gitano 2017-2020 té com un dels seus objectius principals desenvolupar mesures i accions destinades a millorar la situació social del poble gitano i és per això que el Pla treballa per promoure i facilitar l’accés de gitanos i gitanes a estudis postobligatoris.
 
El director territorial de Treball, Afers Socials i Famílies, Joan Santacana, ha explicat que “a més de potenciar l’accés a la universitat, el GAU+25 impulsa múltiples processos participatius, entre ells una xarxa d’estudiants universitaris gitanos i gitanes que contribueixen a augmentar les expectatives d’èxit entre la joventut i la infància gitana a través de la identificació de nous referents positius”. En aquest sentit, Santacana també ha destacat que enguany, per primer cop, les universitat públiques catalanes han reservat una plaça de cada grau a alumnat gitano.
 
A més de Lleida, també es faran formacions a Barcelona i Terrassa. Els cursos es celebraran entre octubre i maig i s’hi ha inscrit més d’una seixantena de persones.


Cercador

Cercador

Destaquem