Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Artadi: "El Govern, els partits i les entitats civils sempre han mantingut el compromís amb el pacifisme i no avalen les actituds violentes"

·         La consellera de la Presidència diu que el diàleg amb el Govern de l’Estat continua, però adverteix  Sánchez que també se li acaba el temps i que “necessitem passar de les bones paraules als fets”

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha qualificat els incidents d’ahir durant la jornada de commemoració del primer aniversari de l’1 d’octubre d’“accions puntuals” provocades per “una minoria” però ha admès que “desvirtuen el discurs del moviment independentista i no ajuden en absolut”.
 
En una entrevista als Matins de TV3, Artadi ha recordat que la commemoració de l’1 d’octubre es va allargar durant tot el cap de setmana  i que “la major part de les accions van tenir caràcter reivindicatiu, pacífic i familiar”. Malgrat això ha reconegut que “és la primera vegada que ens trobem amb aquesta situació dins el moviment independentista” tot i que assegura que la majoria del moviment  “en cap cas està aquí”. Admet que les  actuacions d’una minoria desvirtuen el discurs d’un moviment “pacífic i de convivència” i  és taxativa en afirmar que “el que vam veure ahir és nou i no ajuda”.
 
La portaveu del Govern ha volgut desvincular els incidents d’ahir de la crida del president Torra a seguir mobilitzada i en aquest sentit ha volgut deixar clar que “una cosa és apretar i una altra cosa és ser violent, cosa que ni el president ni  els CDR avalen” i ha recordat que “la gent porta mobilitzada des del 2012” sense incidents.
 
“Que la majoria de la gent està ofesa per la manifestació de  Jusapol és evident. Jo ho estic” però davant les crides al Govern per desconvocar la manifestació, Artadi ha denunciat que “tenim una llei i un  entorn on es permeten actituds feixistes, salutacions feixistes, simbologia feixista i discursos de l’odi. Aquets és el marc legal” i per tant, amb la llei orgànica a la mà, no es podia impedir la manifestació. 
 
Finalment, i en relació amb el diàleg endegat amb el Govern de l’Estat, la portaveu  ha estat taxativa “al Govern de Sánchez també se li acaba el temps i necessitem passar als fets”. Artadi ha reconegut que el diàleg està obert i que si bé “és cert que es pot parlar de tot”, cal començar a concretar, perquè “només les bones paraules no serveixen de gaire”. "El govern espanyol ha de definir la seva solució política.” ha conclòs


Cercador

Cercador

Destaquem