Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El president Torra reivindica "el coratge i la determinació" de l'1-O en la inauguració a Barcelona de la mostra itinerant "55 urnes per la llibertat"

L'exposició ja s'ha pogut visitar a Brussel·les i a Perpinyà

El president Torra visita la mostra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reivindicat aquesta tarda el primer d’octubre com un “dia de victòria” durant la inauguració a l’Arts Santa Mònica de Barcelona de l’exposició itinerant 55 urnes per la llibertat, que ja ha visitat Brussel·les i Perpinyà. Quim Torra ha posat en relleu la importància que “institucions i ciutadans vam ser capaços de fer-ho junts” i ha demanat respondre amb la mateixa “determinació,  coratge i solidaritat” davant “sentències injustes”, perquè, ha dit, “és impossible que sigui un judici just i això ho sap Europa”.
 
55 urnes per la llibertat és una mostra sobre l’1-O en què han participat 55 artistes que han convertit una de les urnes que es van utilitzar en el referèndum en una creació artística que recull la seva interpretació personal de l’1 d’octubre. El cap del Govern.
 
En l’acte també el comissari de la mostra, Etienne Sabench, i el president del Comitè de Solidaritat Catalana, Hervé Pi, així com familiars de presos polítics que han llegit algunes de les cartes que han rebut. Ha acompanyat el president la consellera de Cultura, Laura Borràs, i l'expresident de la Generalitat, Artur Mas. També hi ha assistit la directora de l’Arts Santa Mònica, Conxita Oliver.
 Cercador

Cercador

Destaquem