Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies crea 80 places d'emergència i 30 de primera acollida per a infants i joves migrants sense referents familiars

  • Avui s’ha posat en funcionament un segon centre d’emergència a Barcelona en un espai per a 20 menors
  • Entre dijous i diumenge s’han pogut descongestionar les comissaries malgrat l’arribada constant de joves que emigren sols


 
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert avui diumenge el segon centre d’atenció d’emergència per a menors migrants a Barcelona. Es tracta d’un espai habilitat on des d’avui hi viuran 20 joves i on se’ls farà la primera atenció per part de la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA): s’identifiquen els joves, se’ls fa el primer reconeixement mèdic, se’ls ofereix l’assistència jurídica, l’atenció psicològica i s’inicien els contactes amb la família, si s’escau. L’objectiu d’aquesta primera fase és que cap nen dormi al carrer. Aquestes 20 places se sumen a les 60 que ja es van posar en marxa dijous passat també a la ciutat. 
 
Segons explica Georgina Oliva, Directora General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, “amb l’obertura d’aquests dos equipaments hem generat les places necessàries que ens permetin escurçar el temps d’estada a les dependències dels Mossos d’Esquadra i agilitzar l’entrada a un dels recursos d’atenció d’emergència. Tanmateix, cal recordar que, malgrat hem pogut buidar les comissaries l’arribada de menors no s’atura i n’han seguit i en seguirant arribant cada dia.”
 
Els cos de Mossos d’Esquadra és el responsable de fer la identificació dels menors -tal i com marca la Llei d’Estrangeria-  i d’avisar la direcció general d’Atenció a la Infància i Adolescència, que és qui posteriorment s’encarrega de la seva acollida i n’assumeix la tutela.
 
Des de dijous i fins avui s’han posat en marxa 80 places d’emergència i 30 places de primera acollida i integració. La prioritat de la DGAIA és seguir obrint els centres que calgui per poder fer bé l’atenció d’emergència i també, molt especialment, la d’acollida i integració. Oliva ha remarcat que tal i com es va acordar a les reunions de coordinació institucional amb tots els agents, el Departament continua treballant per atendre l’emergència però alhora repensar el sistema d’acollida i preservar el sistema de protecció a la infància. 
 
En aquest sentit Oliva afirma que “volem fer una crida als Ajuntaments i Consells Comarcals per cercar espais i poder-los habilitar com a cases d’acollida. És allà on es poden treballar els aspectes de fons de la seva integració social i laboral com l’escolarització, l’aprenentage de llengües i l’alfabetització, la coneixença de l’entorn, la participació en la xarxa social i comunitària o les activitats de lleure. ”
 
Entre l’1 de gener i el 15 de setembre de 2018 han arribat 2.156 infants i adolescents i tots han entrat al sistema de protecció. 


Cercador

Cercador

Destaquem