Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El president Torra reivindica "l'esperit del primer d'octubre" i fa una crida a "no caure en provocacions"

El cap de l'Executiu ha descobert una obra commemorativa dels fets de l'1-O a l'Escola Oficial d'Idiomes de Lleida

  • Ha preguntat al president Pedro Sánchez “qui és qui avança cap al conflicte?” i li ha recordat que hi ha presos polítics, exiliats i gairebé dos milers de catalans investigats
El president Torra, durant la seva intervenció. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha insistit avui a reivindicar “l’esperit del primer d’octubre, amb tota la determinació, tota la força, tot el coratge i tota la no violència”. Ha recordat que aquell dia els catalans “vam respondre de manera exemplar, pacífica i democràtica” i ha instat tothom a “no caure en provocacions”. “L’1-O va ser un dia de victòria, el dia que vam votar i vam guanyar”. “I hi tornarem a guanyar”, ha augurat.
 
El cap de l’Executiu ha posat en relleu l’esperit de l’1-O durant l’acte de descoberta d’una obra commemorativa d’aquests fets, a l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida. Quim Torra s’ha referit al que va passar fa gairebé un any com “l’acte de manifestació massiva de desobediència més important que ha fet mai aquest país”. “Vam desobeir i vam guanyar l’Estat”, ha remarcat, i ha afegit que “necessitem tornar a fer el mateix”.  
 
En un altre moment de la seva intervenció, el president Torra s’ha referit a les declaracions del president espanyol, Pedro Sánchez, quan va advertir que hi haurà eleccions si es manté el conflicte, i li ha preguntat “qui és qui avança cap al conflicte?”. “Amb presos polítics, exiliats, i gairebé dos milers de catalans investigats, processats, que hauran de passar pels jutjats, amb el nostre dret d’autodeterminació, democràtic i pacífic, negat una vegada i una altra, però de quin conflicte parla?”, ha reblat.
 
Quim Torra ha advertit Pedro Sánchez que “no renunciarem mai al dret a l’autodeterminació i el defensarem, com vam defensar el primer d’octubre,  pacíficament i democràticament, però aquell esperit de victòria ens acompanyarà sempre”.Cercador

Cercador

Destaquem