Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Torra: "L'economia catalana, igual que les pimes, pot encarar els reptes millor que molts estats europeus"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat la nova seu de Pimec a Lleida, acompanyat de la consellera Chacón
El president, durant la inauguració de la nova seu de Pimec a Lleida. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest divendres que “l’economia de la futura República catalana tindrà les mateixes oportunitats que les petites i mitjanes empreses” i ha afegit que si les pimes han estat “capaces de superar les crisis millor que les grans empreses, també Catalunya, per la seva dimensió, ha de poder resoldre i encarar tots els reptes de manera molt millor que grans estats del continent”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquest paral·lelisme entre l’economia catalana i les pimes durant la inauguració de la nova seu de Pimec Lleida. Quim Torra ha fet una visita a les noves instal·lacions, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; del president de Pimec, Josep González, i del president de Pimec Lleida, Jaume Saltó. 
 
Durant la seva intervenció en l’acte, el president també s’ha referit a les “visions catastrofistes que hi havia l’any passat sobre els resultats de l’economia catalana” i al “decret indigne del govern de l’Estat afavorint la marxa de les seus socials de les empreses”. I ha explicat que, tal com deia l’informe que va presentar la consellera fa unes setmanes, “no va tenir en absolut cap impacte, d’aquells que pronosticaven que el tingués, tot el contrari”. “Totes les xifres ens ho indiquen; la bona situació de l’economia catalana ha demostrat la fortalesa del nostre teixit productiu i dels seus empresaris i treballadors”, ha reblat.
 
En aquest sentit, el cap del Govern ha posat en relleu alguns dels indicadors de l’economia catalana, com ara que el segon trimestre del 2018 ha crescut un 3,1% respecte a fa un any, 4 dècimes més que la mitjana estatal; que el mes de juliol passat ha estat el millor en exportacions de tota la sèrie històrica; que al voltant del 50% del PIB català són vendes fora de Catalunya i que des “de fa 10 anys venem més a la resta del món que a l’Estat”.
 
El president també ha subratllat que malgrat les bones dades de l’economia, encara “seríem millors si disposéssim de les eines necessàries i dels recursos que corresponen a un país com el nostre”, que, ha dit, “genera els recursos suficients per poder atendre totes les necessitats socials, per tenir una sanitat millor, una educació millor, unes infraestructures millors i per acabar el corredor del Mediterrani, perquè  només l’acabarem quan Catalunya sigui capaç de poder-lo acabar”.
 
D’altra banda, Quim Torra ha volgut posar en relleu tres línies en què ha treballat el Govern de la Generalitat els darrers deu anys: promoure un entorn d’actuació per a les pimes “que sigui el millor possible per al seu creixement i competitivitat”; “assegurar que el model de negoci de les petites i mitjanes empreses estigui ben preparat i es pugui adaptar als nous models de negoci i afavorint la innovació empresarial”, i impulsar els nous motors de l’economia que poden beneficiar les pimes, com ara la transformació digital.Cercador

Cercador

Destaquem