Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El conseller Josep Bargalló anuncia un nou Institut escola a Lloret de Mar

El conseller d'Ensenyament s'ha desplaçat també a Girona on ha afirmat que hi ha un acord total amb l'Ajuntament per la construcció del futur edifici per a l'Institut Ermessenda

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha anunciat aquest matí que Lloret de Mar disposarà en un futur d’un nou Institut escola. Ho ha manifestat durant la seva estada avui al municipi, on conjuntament amb l’alcalde Jaume Dulsat ha visitat l’Escola Pere Torrent i l’Institut Escola de Lloret.
 
Bargalló ha exposat que el model d’Institut escola “és segurament el més adequat: per un cantó per la bona experiència que ja tenim a Lloret, com per aquesta necessitat d’un municipi en què sembla que es mantindrà la petició de places d’infantil i que a la vegada pujarà la secundària”. “Per tant”, ha afegit, “l’institut escola ens va molt bé per preveure aquests canvis en els propers anys, a partir d’una nova construcció educativa, que a més servirà per esponjar les ja existents”.
 
El titular d’Ensenyament també ha avançat que ha traslladat a l’Ajuntament que el Departament modificarà els criteris de qualificació de centres d’alta i màxima complexitat per fer-los més clars, equitatius i coneguts. I ha afegit que la nova qualificació inclourà els centres de Lloret que així ho requereixin:  “La voluntat és tractar la realitat educativa de Lloret amb perspectiva, i ser conscients que necessita uns recursos específics per les seves necessitats educatives especials,  producte de l’allau migratori molt divers que té”.
 
Posteriorment, el conseller s’ha traslladat a Girona i conjuntament amb el vicealcalde Eduard Berloso han visitat l’Institut Ermessenda de Girona i l’Escola Dalmau Carles. Josep Bargalló ha exposat que Ensenyament és conscient que l’Institut Ermessenda “necessita una prioritat urgent i és voluntat de l’Ajuntament i del Departament arribar a un acord de manera immediata, de manera que l’Ajuntament pugui cedir els solars i l’edifici a Ensenyament, i que aquest el pugui recollir i començar les obres corresponents”.
 
Bargalló ha afirmat la voluntat que els pressupostos de la Generalitat de l’any 2019 incloguin el projecte de l’institut: “La setmana que ve hi haurà la reunió, esperem definitiva, amb els tècnics de l’Ajuntament i del Departament per tal d’assolir l’acord jurídic. L’acord polític entre l’alcalde i el conseller s’ha explicitat avui de manera clara i absoluta”.
 
 
28 de setembre de 2018Cercador

Cercador

Destaquem