Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Jornades del Pla Anual de Transferència Tecnològica 2018 del DARP programades per a la setmana vinent

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya organitza i participa en diverses jornades i seminaris tècnics els propers dies arreu de Catalunya en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2018, del DARP.
 
Així, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, clourà el proper dijous, 4 d’octubre, a les 16:45 hores, la jornada tècnica ‘Reptes actuals del sector porcí: pesta porcina, bioseguretat i prescripció veterinària’, que se celebrarà a l’Edifici El Sucre, a Vic, i en la presentació de la qual participarà, a les 10:45 hores, la directora general d’Agricultura i Ramaderia del Departament, Elisenda Guillaumes.
 
El repte més important del sector porcí és actualment la sanitat. D’una banda, es necessita un alt nivell de qualitat sanitària per a evitar que s’estableixi barreres comercials. El sector porcí depèn fortament de les exportacions, sobretot a països extracomunitaris, i hom no es pot permetre cap barrera. D’altra banda, hi ha amenaces sanitàries davant de les quals cal estar preparats: pesta porcina africana al nord d’Europa, malaltia d’Aujeszky, etcètera. Així, en l’esmentada jornada s’abordarà totes aquestes qüestions, sense oblidar altres reptes com la prescripció veterinària o el veterinari responsable d’explotació. Val a dir també que es tracta d’una jornada dirigida principalment a ramaders, i amb un enfoc molt pràctic i actual.
 
D’altra banda, i també dijous vinent, el director dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona, Àngel Xifré, participarà, a les 10:00 hores, en la presentació de la jornada tècnica ‘La importància de la matèria orgànica en la fertilitat-V Jornada de fertilització de conreus herbacis d’hivern-, a la Sala d’actes de COPERAL, a Santa Coloma de Queralt.
 
 
Altres jornades tècniques del PATT 2018 programades per a la setmana vinent són les següents:
 
Dosrius, dimarts 2 d'octubre de 2018
 
Campdevànol, dimecres 3 d'octubre de 2018
 
Tremp, dijous 4 d'octubre de 2018
 
Llardecans, dijous 4 d’octubre de 2018
 
L'ovella xisqueta: propietats nutricionals, nous talls i propostes gastronòmiques – en el marc de la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí – La Vall Fosca -
La Pobleta de Bellveí, dijous 4 d'octubre de 2018
 
Camprodon, divendres 5 d'octubre de 2018
 
Tàrrega, dissabte 6 d'octubre de 2018
 
Tàrrega, diumenge 7 d'octubre de 2018
 
Cultiu ecològic i convencional del préssec a Alfarràs – en el marc de la 25a Fira del préssec de Pinyana -
Alfarràs, diumenge 7 d'octubre de 2018
 
 
Per a més informació sobre aquestes i altres jornades o seminaris tècnics programats dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del DARP: http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/formacio-innovacio/dar_transferencia_tecnologica/dar_jornades_tecniques/
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 


Cercador

Cercador

Destaquem