Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El pla de reobertura i creació de noves delegacions segueix el seu curs previst

Avui el conseller Maragall reobrirà la Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda

El pla de desplegament de les delegacions del Govern segueix el seu curs, segons les previsions del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. Aquesta tarda el conseller Ernest Maragall serà a Londres per reobrir la Delegació al Regne Unit i Irlanda juntament amb el delegat restituït Sergi Marcén. L’acte serà a les 18.00 h (hora local) a la seu de la delegació (17 Fleet St, Londres) i està prevista l’atenció a mitjans.
 
Respecte la interposició de recurs contenciós anunciada pel govern espanyol, el Departament encara no ha rebut la notificació de la mateixa per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Així mateix i quan correspongui, el Govern defensarà davant del tribunal competent la que considera que és la seva activitat legítima d’acció exterior.
 
El Departament va informar per escrit al Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació espanyol de la posada en marxa del procés de reobertura de les primeres sis delegacions, tancades per l’aplicació de l’article 155. D’aquesta manera el Ministeri, si ho considerava pertinent, podia realitzar un informe prescriptiu i no vinculant, com així procedeix. Posteriorment el conseller Ernest Maragall va fer constar aquesta comunicació al ministre Josep Borrell en una reunió a Madrid el passat 23 de juliol i, en endavant, va expressar la seva predisposició per poder abordar aquesta qüestió en el marc de la Comissió Bilateral, entenent aquest anunci de recurs com una interpretació restrictiva del procediment amb poc contingut real i amb la voluntat de limitar la presència de Catalunya a Europa i al món.
 
Entre altres funcions, les delegacions del Govern a l’exterior serveixen per exercir la representació, defensa i promoció dels interessos generals de Catalunya i donar suport a les entitats, empreses i ciutadans catalans a l’estranger. 
 
La Delegació al Regne Unit i Irlanda és la segona que es reobre després que la setmana passada el conseller viatgés a Berlín per reobrir la Delegació del Govern a Alemanya. Totes dues reobertures s’emmarquen en la primera fase d’urgència del pla de desplegament, que properament seguirà amb la reobertura les delegacions a Itàlia, Suïssa, França i els Estats Units.


Cercador

Cercador

Destaquem