Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els Mossos salven la vida a una turista holandesa que va patir una aturada cardíaca després d'aterrar a l'aeroport de Barcelona-El Prat

· Els agents van fer relleus per fer-li maniobres de reanimació i després el personal de seguretat de l’aeroport va portar un desfibril·lador que van utilitzar abans que arribés el SEM
 
· La dona, de 66 anys, està ingressada en un centre hospitalari i la seva salut progressa adequadament

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Recursos Operatius (ARRO) de la Regió Policial Metropolitana Sud, conjuntament amb l’Àrea de Seguretat Aeroportuària van ajudar, el dijous 20 de setembre, a salvar la vida d’una dona que va patir una aturada cardiorespiratòria a l’aeroport de Barcelona-El Prat.
 
En el moment dels fets la dona, de nacionalitat holandesa, acabava de desembarcar d’un vol procedent del seu país d’origen i es dirigia a passar uns dies de vacances a la Costa Brava. A la mateixa terminal 2 de l’aeroport la dona va patir una aturada cardiorespiratòria, es va desplomar a l’andana i va quedar inconscient.
 
La parella de la víctima va demanar auxili i un ciutadà va requerir els mossos d’ordre públic destinats a la vigilància i protecció de l’aeroport que van ser els primers en atendre-la al mateix temps que van demanar la presència del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Fins l’arribada d’aquests, els mossos van realitzar les maniobres de massatge cardíac per tal d’evitar que la dons morís i van fer relleus per mantenir la continuïtat dels massatges.
 
Atès que la víctima no reaccionava i continuava sense cap símptoma de vida, el personal de seguretat de l’aeroport va portar un dels desfibril·ladors extern automàtic (DEA) disponibles a l’aeroport per aquest tipus d’emergència i, fins en tres ocasions, el DEA va realitzar descàrregues elèctriques fibril·lars combinades amb els massatges cardíacs amb l’objectiu de mantenir amb vida la víctima fins a l’arribada dels serveis mèdics requerits.
 
Finalment, la dona va començar a donar senyals mínimes de constants vitals i els serveis d’emergència mèdics desplaçats fins allà van poder estabilitzar-la i traslladar-la fins al centre hospitalari de referència, on a data d’avui encara es troba ingressada. La seva salut progressa adequadament.
 
   
Àrea de Comunicació
Sant Feliu de Llobregat, 27 de setembre de 2018Cercador

Cercador

Destaquem