Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Simulacre d'incendi en una embarcació al port del Masnou

 

  • El port del Masnou i Protecció Civil de la Generalitat han organitzat l’exercici d’incendi d’una embarcació amb fuita de combustible

 

  • El simulacre ha servit per practicar la part operativa del Pla d’autoprotecció del port i la coordinació amb els cossos externs
 
 
El port del Masnou (Maresme) ha estat l’escenari aquest matí d’un simulacre d’incendi en una embarcació amb posterior vessament de combustible i una persona que ha resultat ferida.
 
L’exercici, organitzat pel port del Masnou i Protecció Civil de la Generalitat, ha servit per practicar l’activació i el desplegament de la part operativa del Pla d’Autoprotecció (PAU) del port, així com treballar la coordinació entre els mitjans propis del port i els efectius d’emergència externs.
 
Un mariner ha detectat l’incendi a la seva embarcació esportiva i ha donat l’avís per ràdio. A banda de l’incendi també s’ha produït vessament de combustible i el mariner ha resultat ferit per intoxicació de fum lleu.
 
La primera intervenció ha consistit en contenir i sufocar el foc, així com també mobilitzar les embarcacions del costat, i posteriorment s’ha realitzat una extensió de barreres per tal de confinar el vessament.
 
El Port del Masnou s’ha encarregat dels avisos al telèfon d’emergències 112 i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat. Posteriorment a aquests avisos, el Port també s’ha comunicat amb el Centre Receptor d’Alarmes municipal (Policia Local) i amb Ports de la Generalitat.
 
Els Bombers de la Generalitat han participat en aquest simulacre amb 13 efectius i 4 vehicles (2 d’aigua, 1 de comandament i  1 de logística). En el simulacre, els bombers han treballat per extingir l’incendi i han instal·lat i comandat el Centre de Comandament Avançat (CCA), des d’on s’ha coordinat l’actuació dels diferents operatius.
 
Dues patrulles dels Mossos d’Esquadra han participat en el simulacre realitzant les gestions pròpies del grup d'ordre, en el qual també hi ha participat la Policia Local del Masnou. El Grup d’Ordre ha garantit la seguretat de les persones i els béns, ha assegurat els accessos de la zona afectada i ha facilitat l'arribada als grups d'intervenció.
 
Des de Salvament Marítim també s’ha desplaçat una embarcació ubicada a la bocana per tal de tallar el trànsit marítim.
 
Per part de Protecció Civil de la Generalitat, hi ha participat el personal de guàrdia del centre de Coordinació operativa de Catalunya CECAT i s’ha destinat un observador in situ.
 
En aquest simulacre també hi han participat com a observadors membres de Ports de la Generalitat i personal de l’empresa Varador 2000, ubicada al port de Mataró, i que actualment estan desenvolupant el seu Pla d’Autoprotecció.
 
 
 Cercador

Cercador

Destaquem