Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Protecció Civil activa preventivament el Plaseqcat per la fuita de productes químics en una empresa d'Alcover

  • No hi ha ferits però sí trucades als telèfons 112 i 061 per molèsties de veïns dels pobles de la zona

Protecció Civil de la Generalitat ha activat de forma preventiva el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT en fase d'ALERTA per un accident a Catalana de Tractament d'Olis Residuals (CATOR), ubicada a Alcover, a la carretera de Reus a Montblanc C-14 al punt kilomètric 22, per una fuita d'una barreja de productes inflamables (òxid de fenil i difenil) a la sala de calderes. Aquesta barreja de productes és inflamable i amb una olor molt forta. La fuita s'ha produït en un tram de 10-15m de canonada a la sala de calderes. El personal de l'empresa ha pogut aïllar-la i confinar-la dins de la sala que posteriorment han inundat amb escuma. No hi ha constància de cap ferit.
 
Els Bombers de la Generalitat hi estan treballant amb 5 dotacions. La seva tasca consisteix a aturar la fuita tancant les vàlvules del sistema on s'ha detectat la incidència. Paral·lelament, també estan neutralitzant el producte que ja ha fuitat, i que s'està contenint en uns dipòsits, a l'interior de l'empresa. En aquest cas, els Bombers treballen per abaixar la temperatura del producte inundant-lo amb escuma.

Al lloc s'han desplaçat també Mossos d'Esquadra i SEM.

El Telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha atès una vintena de trucades de veïns d'Acover, El Morell, Vilallonga del Camp, La Pobla de Mafumet i La Canonja afectats per les males olors i les molèsties causades pel fum. En aquest sentit, i tot i que es descarta la possibilitat de formació d'un núvol tòxic, Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat el confinament dels veïns de la zona, tancant finestres i portes i apagant els aparells de ventilació mentre Bombers de la Generalitat du a terme les tasques d'extinció. No hi ha constància de cap ferit.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem