Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 21 al 23 de setembre

El Servei Català de Trànsit informa que des de les 15.00 h de divendres 21 de setembre fins a les 20.00 h d’avui diumenge 23, hi ha hagut un sinistre mortal a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

 
Ahir dissabte, a les 00.04 h de la mitjanit, els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís d’un sinistre viari mortal a la C-243a a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès). Per causes que encara s'estan investigant, un turisme va atropellar a un vianant. Com a conseqüència de l’accident, el vianant va ser traslladat en estat crític a l’Hospital de Bellvitge, però finalment va morir a l’hospital unes hores després.
 
Pel que fa a la mobilitat de retorn  de la tarda d’avui, els principals problemes de trànsit s’han localitzat en aquests trams:
 
 • C-16: 4km de lentitud i aturades a la Nou de Berguedà;
 • C-31: 5km de retenció a Santa Cristina d’Aro en sentit Llagostera;
 • C-65: 3km d’aturades a Llagostera en sentit Caldes de Malavella;
 • A-2: 3km de cues a Vilagrassa per un accident, sentit Barcelona;
 • AP-7: 2km de retenció a Sant Celoni i 5km a la Roca del Vallès en sentit Barcelona;
 • C-55: 3km d’aturades a Castellgalí en sentit sud;
 • C-17: 2 km a Ripoll, en sentit sud
 • C-32: 2 km a Viladecans en sentit Barcelona;
 • N-340: 4km de cues a Torredembarra i 6km al Vendrell en sentit Barcelona. 
 
Algunes d’aquestes afectacions es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries.
 
Per minimitzar les afectacions viàries de l’operació retorn de diumenge, s’han habilitat mesures especials de regulació i ordenació del trànsit a l’AP-7 de Sant Celoni a la Roca del Vallès i de Santa Margarida i els Monjos al peatge de Martorell.
 
Quant al matí de diumenge, no s’han produït afectacions viàries de rellevància, tret dels 3km de retencions que s’han format a la carretera GI-614 a Cadaqués a causa d’un accident.
 
Afectacions de dissabte
 
La jornada de dissabte va estar marcada per un xoc frontal entre un turisme i un tot terreny que va tenir lloc a la C-16 a Cercs i que va obligar a tallar la via entre les 12.30 h i les 14.10 h. Posteriorment, es va donar pas alternatiu i no va ser fins a dos quarts de cinc de la tarda que es va normalitzar definitivament la circulació en aquest tram. La incidència va arribar a generar fins a un màxim de 15 km  de retencions: 9 km en sentit nord i 6 km en sentit sud. A causa del xoc, van resultar ferides sis persones: una, en estat crític, una altra en estat greu i quatre més en estat menys greu.
 
A banda, al matí també es van produir retencions a l’A-2 a Bell-lloc d’Urgell en sentit Barcelona, per un accident que va obligar a tallar dos carrils en aquest punt de l’autovia. També es van registrar retencions a l’AP-7 a Sant Cugat del Vallès en sentit Tarragona, a causa d’un carril tallat per un accident. Al matí es van registrar aturades intermitents en alguns punts com l’N-340 a Coma-ruga, l’AP-7 a Llinars del Vallès o l’N-145 a les Valls de Valira, en sentit Andorra.
 
Tarda de divendres
 
El divendres a la tarda hi va haver problemes de mobilitat a diferents punts del territori. La principal afectació es va situar a la C-12 a Àger, on es va produir un accident mortal entre una furgoneta i un autocar que viatjava buit de passatge. Els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís a les 14.44 h. A conseqüència del xoc, va perdre la vida el conductor de la furgoneta i la via es va tallar durant 3 hores. Pel que fa a la resta de carreteres, les retencions més rellevants es van localitzar en els següents trams:
  
 • AP-7: retencions a Martorell en sentit Tarragona, agreujades per un accident;
 • N-340: 4 km de cues al Vendrell, sentit sud;
 • C-17: retencions de Mollet a Parets del Vallès, en sentit Vic;
 • C-58: cues de Terrassa a Sant Quirze del Vallès, en sentit Barcelona, per un accident;
 • A-2: retencions des de Sant Feliu de Llobregat fins a Cornellà, a causa d’un avariat; i aturades a Esparreguera en sentit Lleida
 • C-55: aturades a Sant Vicenç de Castellet, sentit Manresa;
 • C-16: retencions a Cercs, en direcció al Túnel del Cadí.
 


Cercador

Cercador

Destaquem