Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Ramon Farré posa l'aposta de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit per l'agricultura de precisió com a mostra del dinamisme professional dels dos certàmens

 

El delegat del Govern, Ramon Farré, ha destacat avui el component de dinamisme professional de la Fira de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), en el transcurs de la presentació de la seva a 64a i 33a. edició, respectivament.

 

Farré  ha posat com a exemple d’aquest afany de potenciar la professionalització de la mostra l’aposta per les novetats en l’agricultura de precisió, que permet als agricultors i tècnics disposar d’informació detallada sobre característiques del cultiu, del sòl, del clima i altres elements, per tal de poder prendre decisions més adequades i de poder executar-les amb precisió per a la millora de la rendibilitat de les explotacions. Aquestes novetats estan relacionades amb l’ús de drons, el guiatge amb GPS per a vehicles agrícoles, la monitorització i sistemes d’injecció de purins en els regs, el fred industrial i la gestió eficient de les explotacions, entre altres.

 

Una de les activitats previstes a la Fira de Sant Miquel d’enguany és la presentació oficial a Lleida del programa Dronecoria, destinat a la reforestació de boscos cremats per mitjà d’un dron que llança de manera intel·ligent llavors i microorganismes en zones devastades per incendis.

 
Ramon Farré ha fet esment de la rellevància que el Govern dóna a la Fira de Sant Miquel i Eurofruit com a un dels motors del sector agroalimentari català. En aquest sentit, s’ha referit a les diferents jornades tècniques, conferències i presentacions que organitza o bé en què participa la Generalitat, bàsicament a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i que tracten de qüestions com ara la teledetecció i digitalització en l’agricultura, la qualitat agroalimentària, la sanitat vegetal, la normativa i ajuts a les dejeccions ramaderes, les iniciatives per a superar la crisi de preus de la fruita dolça i les condicions de la PAC a partir del 2020. La mostra serà inaugurada per la consellera Teresa Jordà dijous 27,a les 11.30 h., i rebrà la visita del president de la Generalitat, Quim Torra, i del vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, divendres 29 i dissabte 30, respectivament.
 
La 64. Fira de Sant Miquel i la 33a. edició d’Eurofruit tindran lloc del 27 al 30 de setembre al recinte de Fira de Lleida. Acollirà enguany 325 expositors directes (10 més que l’edició anterior) repartits en una àrea bruta d’exposició de 64.000 m2. La superfície neta s’incrementa en un 30%. La zona de tractors de la Fira de Sant Miquel ocuparà 10.000 m2. La mostra oferirà 60 activitats paral·leles, incloses jornades tècniques,  conferències, presentacions, demostracions d’agricultura de precisió (drons), reunions professionals i demostracions de productes i aliments del congrés “Aliments del territori i tu”.
 
Les dues fires intensifiquen aquet any la internacionalització amb la presència d’expositors estrangers procedents de França, Portugal, Itàlia, Polònia i Guinea i l’increment de peticions d’assistència de visitants professionals de Nigèria, Guinea Bissau, Argèlia, Qatar, Pakistan i l’Índia.
 
Durant la presentació s’ha presentat la litografia oficial del certamen, una obra original de l’artista plàstic lleidatà Joanpere Massana creada amb motiu de la 64a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel.Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem