Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

FGC renova la via i les andanes de l'estació de Baixador de Vallvidrera

  • Les obres han incrementat el confort dels usuaris i usuàries de l’estació i han millorat l’accessibilitat.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat les obres de renovació de la via i les andanes de l’estació de Baixador de Vallvidrera de la línia Barcelona-Vallès.

Els treballs a la via han consistit en la renovació del carril, el balast i les travesses, a la vegada que s’ha millorat el drenatge amb la instal·lació d’un nou sistema per captar i transportar millor les aigües filtrades a la plataforma. “Aquesta actuació s’emmarca dins la política d’FGC de reposició d’actius i manteniment i reforçament constant de les infraestructures” assegura el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font. “Així aconseguim optimitzar la qualitat i fiabilitat de la circulació de trens, la puntualitat i el confort dels usuaris”.

Pel que fa a les andanes, amb la renovació realitzada del paviment se n’ha millorat l’anivellació i minimitzat els efectes que les inclemències meteorològiques provoquen, d’una banda, en el confort i la seguretat dels viatgers, i de l’altra, en el deteriorament de les instal·lacions. El director de Projectes d’FGC, Pere Mateu, destaca que “d’aquesta manera evitem que es produeixin bassals i sots en algunes àrees de l’andana quan hi hagi períodes de pluges, i per tant això farà més còmoda l’estada dels usuaris a l’estació”.

Els treballs han comportat també millores en el mobiliari, com per exemple la coberta de les marquesines i la renovació de bancs i de papereres, i millores en l’accessibilitat dels usuaris. En aquest aspecte, i davant la situació en corba de l’estació, l’ajust del traçat de via i l’actuació sobre la vora de l’andana ha reduït la distància entre l’andana i el tren, el que facilita l’embarcament de tots els usuaris i usuàries.

Els treballs han comportat una inversió de 521.000 euros.Cercador

Cercador

Destaquem