Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Torra: "La consulta d'Arenys de Munt va marcar el camí cap a l'autodeterminació"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat la urbanització del tram central de la riera d’Arenys de Munt i ha visitat el centre que va acollir la consulta el 2009
  • Quim Torra ha fet una crida a “resistir i defensar cada pas que fem fins arribar al moment final”
El president Torra, durant l'acte d'inauguració. Autor: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha remarcat avui que “la consulta d’Arenys de Munt i les que la van seguir van marcar el camí al que va ser després el 9N i, sobretot, el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre”. Quim Torra ho ha volgut destacar durant la inauguració de la urbanització del tram central de la riera d’Arenys de Munt i després de visitar el Centre Moral d’aquesta població, que va acollir el 13 de setembre de 2009 la consulta sobre la independència de Catalunya.
 
Quim Torra ha recordat que va ser a Arenys de Munt el dia de la consulta i ha fet notar que per a ell la riera, on es troba el Centre Moral, “és i serà sempre la riera de la llibertat, perquè es va dur per endavant les pors i les amenaces que durant tants anys vam sentir i que encara sentim”. “Quan arriben aquestes amenaces la resposta ha de ser: fem un Arenys de Munt, és a dir, enfrontem-nos-hi amb la mateixa determinació”, ha remarcat.
 
El cap de l’Executiu també s’ha referit al pròxim aniversari del referèndum d el’1 d’octubre, i ha instat tothom a tenir present que “és un gran dia de victòria que ens assenyala el camí, en què vam guanyar contra un estat que ho havia provat tot i vam saber resistir i el vam defensar”. I ha afegit que “això és el que hem de fer a partir d’ara: resistir i defensar cada pas que farem fins arribar al moment final”.
 
El president Torra també ha volgut posar de relleu la manifestació de l’Onze de Setembre de dimarts passat amb aquestes paraules: “vam veure que teníem el coratge de la gent, la força de l’ideal i l’esperança de la llibertat”. I ha apel·lat els nombrosos arenyencs que han assistit a l’acte a fer “aquesta marxa pels drets cívics, socials i nacionals de Catalunya”.
 
“Fem-nos forts aquí i no ens aturem davant de les amenaces, de la por, tal com vau fer vosaltres el 13 de setembre de 2009 que va passar a la història del poble de Catalunya”, els ha encoratjat. I també els ha animat a “defensar la vostra llibertat apassionadament, aferrissadament, us la vau guanyar, i tingueu present que no ens aturarem fins que els nostres presos polítics i exiliats puguin tornar a passejar-se per aquesta riera de la llibertat d’Arenys de Munt”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquesta crida durant els parlaments inaugurals de la  urbanització del tram central de la riera d'Arenys de Munt, situat entre el Rial Bellsolell i el carrer de la Rasa. L’acte s’ha iniciat a l’Ajuntament d’aquesta població del Maresme, on el president ha estat rebut per l’alcalde, Joan Rabasseda, i ha signat el llibre d’honor. Tot seguit, tots dos han fet un recorregut per la riera.
 
El nou tram urbanitzat de la riera ha tingut un cost de 1,34 milions d’euros, que han assumit la Generalitat, l’Ajuntament i els veïns propietaris d’immobles a la mateixa riera. Des de l’any 2009 s’hi ha fet diferents actuacions, com ara soterrament, configuració de voreres i urbanització superficial. D’acord amb la voluntat dels arenyencs, aquest espai estarà adreçat preferentment als vianants.


Cercador

Cercador

Destaquem