Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Més de 150 joves inicien el curs al Centre de Noves Oportunitats Barcelona Sud

  • La Fundació El Llindar gestiona aquest recurs educatiu i d’inserció laboral que lluita contra l’abandonament escolar, adreçat a joves i adolescents del Baix Llobregat, Garraf i Alt Penedès 
 
  • El SOC destina 2,6M€ per implementar el programa Noves Oportunitats en aquest equipament durant els dos propers cursos. El Departament d’Ensenyament va destinar 1,05 els dos darrers cursos i en té previst destinar un mínim de 0,9 en els dos propers
 

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, han assistit a l’acte amb motiu de la posada en marxa del curs al Centre Noves Oportunitats a Barcelona Sud. De moment, més de 150 alumnes s’han inscrit per participar en la segona edició d’aquest recurs que lluita contra l’abandonament escolar mitjançant actuacions d’orientació, formació, acompanyament i inserció laboral.
 
El programa Noves Oportunitats neix al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament amb l’objectiu de recuperar les ganes d’aprendre de joves que, per motius diversos, no han trobat el seu lloc als estudis post obligatoris ni al mercat laboral. Està pensat per aquells adolescents amb majors dificultats que necessiten un enfocament més integral i en molts casos major temps i flexibilitat.
 
El SOC destina 2’6M€ al Centre Noves Oportunitats Barcelona Sud per desenvolupar el programa, que tindrà lloc durant els dos propers cursos. Per part del Departament d’Ensenyament hi ha previst destinar-hi un mínim de 0,9M€, als quals cal afegir 1,05M€ dels cursos 2016-2017 i 2017-2018, destinats a la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) del programa Noves Oportunitats i a diferents Programes de Formació i Inserció (PFI). Enguany, s’ha fet una reserva de places per incorporar joves migrats sense referents familiars que requereixin d’un programa socioeducatiu d’aquestes característiques.
 
L’Escola Restaurant El Repartidor El Llindar-Tragaluz, a l’Hospitalet de Llobregat, ha acollit l’acte d’inici de curs. En aquest espai els i les joves segueixen un recorregut formatiu certificat, que alterna formació i treball, i es poden especialitzar en cuina o serveis de restauració. El d’hostaleria es tracta d’un dels itineraris que ofereix el centre, de la mà del grup Tragaluz. En el cas de l’itinerari d’imatge personal, es fa en col·laboració amb CEBADO i el de mecànica es fa conjuntament amb el grup M. Automoció, entre d’altres empreses i entitats. Enguany el centre obre nous itineraris formatius en administració i gestió, arts gràfiques, web 4.0 i logística.
 
L’alumnat alterna la formació professionalitzadoraamb experiències laborals en ambients de treball reals. De manera transversal se’ls ofereix un servei d’acompanyament i orientació laboral. D’aquesta manera, allarguen i perfeccionen la seva formació, es garanteix una major connexió amb el món laboral, i es facilita la seva incorporació al mercat de treball i/o la tornada a l’entorn formatiu.
A l’acte també hi ha assistit l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; la directora del SOC, Mercè Garau, i el president de la Fundació El Llindar, Pere Guardiola.
 
En la primera edició del Centre de Noves Oportunitats (cursos 15/16 i 16/17) van participar més de 360 joves. El 78% van seguir el seu itinerari formatiu en el sistema reglat o no reglat o es van inserir al mercat laboral i el 81% van millorar la seva ocupabilitat.
 Cercador

Cercador

Destaquem