Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Meritxell Serret: "El Govern defensa una Unió Europea que reconegui realment la seva diversitat"

La delegada del Govern davant la UE ho ha afirmat durant la celebració institucional de la Diada a Brussel·les

La delegada ha assegurat a l’acte institucional de celebració de la Diada a Brussel·les que el conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol és un afer europeu important: “El Govern de la Generalitat sempre ha estat obert al diàleg amb el govern espanyol, però no hi haurà les condicions per a un diàleg real i fructífer amb líders socials i membres del Govern a la presó o a l'exili”

Davant de més de dos-cents convidats, la delegada del Govern davant la Unió Europea, Meritxell Serret, ha pronunciat aquest vespre un discurs en què ha assegurat que el Govern aposta per una UE que entengui la seva diversitat “com un exemple viu dels valors fonamentals, com ara la dignitat humana, els drets humans, la llibertat, la democràcia, la igualtat i l’estat de dret”.
 
La delegada ha dit que per al Govern era un orgull poder celebrar la Diada a la Delegació del Govern davant la UE després del que considera “l’aplicació il·legal de l’article 155 per part del govern espanyol”. Serret ha explicat davant de representants de les institucions de la UE, diplomàtics, periodistes, catalans residents a Brussel·les, el president Carles Puigdemont i els consellers a l’exili Toni Comín i Lluís Puig que el govern espanyol “va cessar l’anterior representant davant la UE, Amadeu Altafaj i va controlar la delegació durant set mesos”.
 
Serret ha assegurat que Catalunya sempre s’ha adreçat a Brussel·les amb la sincera voluntat d’aportar-hi un valor afegit i de fer-hi sentir la seva veu: “Fins i tot, malgrat les decepcions recents en relació amb la tèbia defensa dels drets humans i els drets fonamentals. Més concretament quan es va fer ús de violència contra els ciutadans catalans durant el referèndum del primer d’octubre però també per no haver protegit suficientment les vides dels refugiats a la Mar Mediterrània”.
 
També ha donat les gràcies als líders europeus que sí que han alçat la veu i ha afirmat que els europeus estan ancorats a la cultura catalana “com a europeus que som i que seguirem essent”. En aquest sentit, ha fet referència a les paraules del President de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, d’aquest matí: "Estimar Europa és estimar les seves nacions”: “El poble català, com a nació com a patriotes europeus, sempre treballarà en la defensa dels valors fundacionals de la UE”.
 
“El Govern de la Generalitat sempre ha estat obert al diàleg amb el govern espanyol, però no hi haurà les condicions per a un diàleg real i fructífer amb líders socials i membres del Govern a la presó o a l'exili”
ha dit la delegada, que ha explicat que Catalunya està vivint un moment històric i complex que concerneix Europa. “Aquest és un afer europeu important. Les decisions dels tribunals belgues i alemanys, així com la Plataforma d’eurodiputats pel Diàleg UE-Catalunya en són la prova”. I ha esperonat la Unió Europea a contribuir a la cerca d’una solució del conflicte.
 
“Ho vàrem veure ahir a Barcelona, de bell nou, per setè any consecutiu: un milió de persones van participar en una gran manifestació pacífica” ha assegurat Serret. “Malgrat la repressió dels darrer mesos, amb líders socials i polítics a la presó i a l'exili”. Considera que ha quedat demostrat que “la República Catalana és una opció política persistent, que es defensa amb mitjans democràtics i pacífics”.
 
Durant l’acte a Brussel·les, els assistents han pogut gaudir de l’actuació de les violoncel·listes Laura Peribañez Artero i Laura Isbert Prades. Es tracta de dues joves promeses: Peribáñez estudia des del 2017 amb el violoncel·lista Jeroen Reuling al Conservatori Reial de Brussel·les (Bèlgica) i Isbert cursa un Màster d’Interpretació a la Folkwang Universität der Künste a Essen (Alemanya) amb el professor Young-Chang Cho. Cercador

Cercador

Destaquem