Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els Agents Rurals realitzen 2.454 actuacions en zones d'afluència massiva de persones aquest estiu

En tres mesos s’han fet 1.835 inspeccions de pesca, d’acampada i per encendre foc en espais naturals, i s’han tramitat 267 denúncies
 
El Parc Nacional d’Aigüestortes, la resta de parcs naturals de Catalunya i embassaments i rieres concentren la major part de les actuacions
Imatge d'una acampada i un foc d'esbarjo detectats al parc natural de Montserrat.

El cos d’Agents Rurals del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha realitzat aquest estiu un total de 2.454 actuacions en zones naturals d’afluència massiva de persones amb la finalitat de protegir el medi. Entre l’1 de juny i el 2 de setembre s’han fet 1.835 inspeccions relacionades amb la pesca, l’acampada i l’encesa de foc en espais naturals, s’han tramitat un total de 267 denúncies per incompliment de la normativa vigent i s’han dut a terme 352 actuacions d’altres tipus com ara serveis especials, comisos i altres.
 

L’Àrea Regional de l’Alt Pirineu és on més actuacions en zones d’afluència massiva ha realitzat el cos d’Agents Rurals. Del total d’actuacions fetes a Catalunya, 987 s’han fet en aquesta regió. A més, s’han dut a terme 405 actuacions a l’àrea regional de Lleida, 278 a Girona, 221 a les Terres de l’Ebre, 220 a la Catalunya Central, 193 a Tarragona i 150 a Barcelona.
 
El Parc Nacional d’Aigüestortes, amb un centenar d’actuacions, la resta de parcs naturals de Catalunya i embassaments i rieres concentren la major part de les actuacions.  

Imatge d'una inspecció de pesca nocturna (en horari inhàbil) a l'embassament de Sant Ponç.

Més d’un miler d’inspeccions de pesca
Durant el període d’estiu, el cos d’Agents Rurals han efectuat més de 1.500 inspeccions de pesca i 210 denúncies, la majoria per manca del permís de la ZPC (zona de pesca controlada) i la manca de llicència de pesca, però també per pescar en refugis de pesca, pescar en horari inhàbil, ús d’esquers prohibits i ús d’arts o mètodes prohibits, entre d’altres.

32 denúncies per encendre foc
Entre l’1 de juny i el 2 de setembre, els Agents Rurals han tramitat 32 denúncies  per encendre foc mentre està en vigor la prohibició de fer foc en terrenys forestals sense autorització. Les denúncies es van tramitar per encendre focs d’esbarjo i per utilitzar barbacoes i fogons de gas.
 
Prop de 300 inspeccions d’acampada
Pel que fa a l’acampada, s’han fet un total de 278 inspeccions i 25 denúncies. L’acampada només es pot dur a terme aquesta activitat en cas que es tingui un permís del propietari del terreny i sempre que l’ajuntament del municipi no ho hagi prohibit. En el cas dels Parcs Naturals Protegits, cal un permís de l’òrgan gestor del parc.
 
Durant el mes de setembre està previst que el cos d’Agents Rurals continuï realitzant inspeccions en espais naturals amb una gran afluència de persones.
 Cercador

Cercador

Destaquem