Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Generalitat, l'Ajuntament de Girona i la Diputació commemoren conjuntament la Diada recordant els presos i exiliats

L’acte ha tingut lloc al Pati de les Magnòlies de l’Edifici de la Generalitat a Girona presidit pel faristol des d’on el president Puigdemont va fer el discurs abans de marxar a l’exili
El delegat del Govern, l'alcaldessa de Girona i el president de la Diputació durant l'acte.

La Generalitat, l’Ajuntament de Girona i la Diputació han celebrat aquest dimarts al matí la Diada Nacional de Catalunya en un acte conjunt que ha tingut lloc al Pati de les Magnòlies de l’Edifici de la Generalitat a Girona. L’acte ha estat encapçalat pel delegat del Govern a Girona, Pere Vila; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. També hi han assistit alcaldes i alcaldesses, diputats, regidors, comandaments dels Mossos d’Esquadra i una nodrida representació de la societat civil i empresarial gironina.
Durant els parlaments, tant Pere Vila com Marta Madrenas i Miquel Noguer han volgut recordar totes les persones que són a la presó i a l’exili per haver servit el poble de Catalunya, fet pel qual la Diada d’aquest any és diferent.
El delegat del Govern, Pere Vila, ha començat el seu parlament explicant que presidia l’acte el faristol des d’on el 28 d’octubre de l’any passat el president Carles Puigdemont es va adreçar als catalans abans de marxar cap a l’exili, en homenatge al President i a totes les persones empresonades i exiliades, i a totes les investigades i perseguides. “La història que representa el faristol no la deixarem de banda. No ens rendirem. Estem disposats a continuar el camí marcat amb rigor, però sense renúncies i sense por”, ha assegurat Vila. El delegat ha insistit que el país que es vol construir, és per a tothom, i en aquest sentit ha afirmat que la Diada ha de servir per defensar símbols com la senyera, “que ens uneix a tots”. 
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer ha remarcat que “som aquí tossudament alçats per rendir homenatge a totes les persones que ens han precedit i que han lluitat per la llibertat de Catalunya” i ha explicat que “aquest 11 de setembre no és com els altres, no hi som tots. Ens manquen aquells que són a la presó o a l’exili. L’únic delicte ha estat ser fidels al seu compromís amb Catalunya i amb els seus conciutadans”. Miquel Noguer també ha destacat que “si no defallim; si ens mantenim ferms, si continuem cercant el diàleg sense tancar-nos cap porta, si a cada provocació responem amb un somriure, a cada insult amb una paraula amable, hauran de seure a negociar una solució pactada”.
L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha recordat que la Diada d’aquest any es fa en un moment d’excepcionalitat per l’existència de presos i exiliats polítics. “Però sobretot tenim l’objectiu de construir la República i fer un nou país, modern i adaptat a les necessitats dels nostres ciutadans”, ha assegurat. Madrenas ha afegit que l’alternativa “és seguir dins un estat i una monarquia completament anacrònica i deslegitimats. Aquesta Diada ens ha de seguir impulsant cap endavant, per aconseguir el retorn dels presos i exiliats, i per fer efectiva la República de Catalunya”.
L’acte commemoratiu ha comptat amb l’actuació musical dels membres de la Girona Banda Band Jana Amorós (oboè), Queralt Amorós (saxo alt) i Sira Canyigueral (flauta), que han interpretat L’estaca, Gabriel’s Oboe, El cant dels ocells i Els segadors.Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem