Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Comença la brama del cérvol a la Reserva Nacional de Caça de l'Alt Pallars i al Parc Natural de l'Alt Pirineu

El servei d’informació estarà operatiu des del 15 de setembre al 21 d’octubre durant els caps de setmana i vigílies de festius
 
En aquesta zona es calcula que hi viuen uns 3.000 cérvols i els mascles bramen per intentar atraure les femelles

Entre mitjan setembre i mitjan octubre, els cérvols mascles cerquen les femelles i bramen de forma espectacular, especialment a primera i última hora del dia, intentant atreure el màxim nombre de femelles. Per poder presenciar aquest espectacle natural l’any passat la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars i el Parc Natural de l’Alt Pirineu van iniciar un servei similar al que es va engegar fa uns anys enrere a la RNC de Boumort amb la creació de dos punts d’observació de la brama, equipats amb tècnics, material òptic i un punt d’informació. L’objectiu del servei és donar a conèixer la brama del cérvol des d’espais que no siguin especialment sensibles a l’espècie, potenciant el major coneixement d’aquest fenomen i les pautes d’actuació, i ordenar una activitat que atreu cada cop a més visitants i començava a generar disfuncions i situacions no desitjades.
 
Aquesta temporada s’ha millorat la seva cobertura i s’ofereix la informació de primera mà a partir d’un punt d’informació que estarà establert de forma no permanent a Esterri d’Àneu. En aquest punt d’informació i al telèfon de contacte que es facilita en el material divulgatiu, s’atendran dubtes i preguntes relacionades amb el servei, que enguany es recomana gaudir d’una de les tres fórmules següents:
 
·         Des d’un punt d’observació equipat:
·A la Bonaigua i Alós d’Isil (Alt Àneu) es disposa d’uns punts estratègics de fàcil accés i amb personal tècnic equipat amb material òptic per atendre els visitants i explicar aquest fenomen facilitant-ne l’observació i l’escolta.
 
·         Des d’un punt d’observació recomanat:
·A l’entrada del poble de Gavàs (La Guingueta d’Àneu) s’ubica un punt recomanat per a l’observació de la brama, sense personal tècnic ni material òptic. Les persones que facin ús d’aquesta localització hauran de dur el seu propi material òptic per tal d’observar els exemplars d’aquesta espècie sense apropar-s’hi.
 
·         Amb l’exclusivitat d’un guia acreditat:
·Els guies acreditats del Parc Natural de l’Alt Pirineu us poden acompanyar, de forma exclusiva i amb grups reduïts, per viure l’experiència amb intensitat i seguretat. Aquesta modalitat és de pagament.

Zona dels serveis de la brama

El servei estarà operatiu des del 15 de setembre al 21 d’octubre, durant els caps de setmana i vigílies de festius. Els punts d’observació disposaran de tècnics i material òptic des de trenc d’alba a les 11h i de les 16h al capvespre, exceptuant el servei dels divendres, que només estarà operatiu a la tarda.
 
La població de cérvols en aquesta zona del Parc Natural de l’Alt Pirineu i la Reserva (Valls d’Àneu i Valls de Cardós) ronda els 3.000 exemplars. Aquesta població estable garanteix gairebé de forma segura que puguin ser escoltats i fàcilment vistos. La temporada de la brama coincideix en gran part amb l’espectacle de colors de tardor, un altre dels grans atractius del Parc i  que fa possible gaudir dels dos fenòmens a la vegada.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 Cercador

Cercador

Destaquem