Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Cobertura informativa de l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya

 
·         El president de la Generalitat i el del Parlament encapçalaran l’acte institucional que començarà el dilluns, dia 10, a les 20.15 hores amb la rebuda de la Flama del Canigó, que es traslladarà a través d’una Marxa per la Llibertat fins a la plaça de Sant Jaume
 
·         Els mitjans que ho vulguin cobrir caldrà que s’acreditin abans de dilluns, dia 10, a les 11.00 hores del matí
 
·         TV3 oferirà senyal institucional de l’acte
 
·         L’acte institucional, amb direcció artística de Lluís Danés, estarà dedicat a la llibertat dels presos polítics i exiliats i a la llibertat col·lectiva com a poble
 

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent, encapçalaran dilluns vinent, 10 de setembre, l’acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que començarà al Parlament a les 20.15 hores, amb la rebuda de la Flama del Canigó, que es traslladarà a través d’una Marxa per la Llibertat fins a la plaça de Sant Jaume. Aquí es farà un espectacle artístic dedicat a la llibertat dels presos polítics i exiliats i a la llibertat col·lectiva del poble a qui representen.
 
L’acte, organitzat conjuntament pel Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya, ha estat creat i dirigit artísticament per Lluís Danés, i s’iniciarà davant del Parlament, amb l’arribada de la Flama del Canigó. Des del mateix Parc de la Ciutadella, començarà una marxa de la llum, encapçalada pels presidents Torra i Torrent, i que comptarà amb la participació d’altres autoritats i de la ciutadania que s’hi vulgui afegir.
 
Aquesta Marxa per la Llibertat passarà cap a les 21.00 hores pel Born Centre Cultural, on hi haurà la formació de la guàrdia d’honor del Cos de Mossos d’Esquadra, que farà la hissada de la senyera i el Cor Jove de l’Orfeó Català interpretarà El cant de la senyera. Seguidament, la marxa seguirà un recorregut a peu fins a la  plaça de Sant Jaume, on cap a les 21.45 hores, el president de la Generalitat lliurarà la flama, que serà portada a dins del Palau de la Generalitat. Quan s’obrin les portes de la seu del Govern de Catalunya, en sortiran tots els artistes que participaran a l’acte des de la plaça.
 
Està prevista l’actuació d’un seguit d’intèrprets, sota la direcció musical de Xavi Lloses. Alguns dels intèrprets, entre d’altres, seran Roger Mas, Núria Graham, Judit Neddermann i la col·laboració de Txarango. Hi participarà també la ballarina Marta Carrasco i s’utilitzaran altres expressions artístiques i plàstiques per tal de reforçar la idea central de llibertat. Totes les actuacions estaran acompanyades per la música en directe d’una orquestra, meitat simfònica i meitat cobla. 
 
 
Acreditacions i cobertura
 
Per facilitar la cobertura informativa dels actes al Parlament, al Born i a la Plaça de Sant Jaume, s’habilitaran uns pools de premsa gràfica des d’on es podran prendre imatges.
 
Per poder accedir als pools, caldrà acreditar-se prèviament davant d’aquest Gabinet de comunicació, abans de dilluns, dia 10, a les 11.00 hores.   L’acreditació habitual per accedir al Palau de la Generalitat no serà vàlida. S’haurà d’enviar un correu electrònic a premsa.president@gencat.cat, especificant nom i cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s’hi desenvolupa (redactor, fotògraf, etc.).
 
Les acreditacions es podran recollir al Parlament el mateix dilluns 10, a partir de les 17.30 hores, o a l’accés del Palau de la Generalitat del carrer Sant Honorat, a partir de les 20.00
 
 
Televisions
 
TV3 donarà senyal institucional de la Marxa per la Llibertat, des de diferents punts: Parlament, Born i plaça Sant Jaume. Les dades del satèl·lit són:
 
6.0 MHZ
ASTRA 2F
XP 2.076
A6
DVBS2: 14041.5H / 12541.5V SR 4.800 FEC ¾
§  Horari de 19:00 a 23:00 hle
 
Cal tenir en compte que durant el recorregut, entre els diferents punts de l’acte, hi haurà moments en què no hi haurà senyal per motius tècnics.
 
No obstant això, s’habilitarà un espai a la plaça Sant Jaume, perquè les televisions puguin fer connexions en directe. Els mitjans que vulguin fer connexions en directe caldrà que es posin en contacte prèviament amb aquest Gabinet de comunicació per veure la disponibilitat d’espai.
 
 
Des d’aquest Gabinet de comunicació s’enviaran fotografies de l’acte, un cop hagi finalitzat.
 
 
 
 
 
Ràdios
 
Les ràdios podran prendre so de l’acte de la plaça de Sant Jaume des de la sala de premsa del Palau.
 
Agències i diaris
 
La sala de premsa del Palau de la Generalitat estarà oberta i oferirà senyal de vídeo i àudio de l’acte per a aquells mitjans que ho vulguin seguir des d’allà.
 
 
 
 
 
 


Cercador

Cercador

Destaquem