Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Protecció Civil activa l'Alerta del Pla INUNCAT per pluges intenses les properes hores fins a la matinada a Terres de l'Ebre i Tarragona

  •  A hores d’ara s’han produït algunes incidències per inundacions a la comarca del Montsià, Baix Ebre i Garrotxa, cap d’elles de gravetat
  •  Les pluges més intenses es produiran la propera nit i matinada al Baix Camp, Baix Ebre i Tarragonès
  • Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar la prudència en la conducció i no estacionar el vehicle prop d’una riera o en una zona inundable
Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) per les pluges intenses previstes aquest vespre, la propera nit i matinada, sobretot a les Terres de l’Ebre i Tarragona.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya SMC preveu que es pugui superar el llindar d’intensitat de 40 l/m2 en 30 minuts la propera nit i matinada al Baix Camp, Baix Ebre i Tarragonès. A hores d'ara s'han produït incidències, bàsicament, a la comarca de Montsià, i també n'hi ha hagut a Baix Ebre i Garrotxa. En total, el telèfon d'emergències 112 ha registrat 18 trucades per 16 incidències per les pluges, principalment per inundacions.
 
D'altra banda, es preveu que es pugui superar el llindar d'intensitat de 20 l/m2 en 30minuts a gran part de Catalunya. Les properes hores, les tempestes afectaran especialment les comarques de Girona i, de cara a la nit i matinada, les pluges seran més intenses a les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre. Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta, localment de pedra i fortes ratxes de vent.
 
Abans de que comencin les pluges és recomanable que reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis, per evitar inundacions. En soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, cal que prevegeu mesures de protecció. Cal també evitar aparcar els vehicles en les rieres, especialment a les zones properes a la desembocadura, on més cabal i amb més força es pot acumular.
 
Un cop comencin les pluges Protecció Civil de la Generalitat aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. No deixeu els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.
  
Trobareu tots els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant fortes pluges a interior.gencat.cat/inundacions i davant tempestes a interior.gencat.cat/tempestes.
 
En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana:
 
  • Augmentar la distància de seguretat.
  • Reduir la velocitat.
  • En cas de patir aiguaplaning: no s'ha de frenar ni accelerar, el millor remei és moderar la velocitat.
  • Sense frens ABS, frenar amb suavitat i amb frens ABS, frenar amb decisió.
  • Comprovar durant la marxa si els frens responen i al mateix temps eixuguem la humitat que puguin i tenir i recuperem la seva eficàcia.
  • En cas de pluja torrencial: cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums.
  • No travesseu zones inundades.
 
Podeu seguir l’evolució de l’episodi de pluges als comptes de twitter @emergenciescat i @meteocat
 
 


Cercador

Cercador

Destaquem