Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Treball, Afers Socials i Famílies valora com un primer pas la Taula de Coordinació de la Infància però considera que encara queda molt per fer

La directora general de la DGAIA ha insistit en la necessitat de més informació, més transparència i més recursos

Tot això per poder planificar i coordinar l’atenció als joves migrats no acompanyats

La directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Georgina Oliva, ha assistit a la reunió d’aquest matí de la Taula de Coordinació de la Infància on s’ha anunciat un fons de 40M€ que l’executiu espanyol destinarà a l’atenció de joves migrats sense referents familiars. Oliva ha valorat positivament aquest gest i ha assegurat que en els propers dies caldrà fer un treball tècnic per revisar els criteris per adaptar-los a la realitat territorial i exigir que es concreti.
 
La directora ha posat en valor “aquest primer pas” i ha volgut recordar que “el Govern de la Generalitat no ha deixat d’atendre cap jove, malgrat el volum d’arribades dels darrers temps”. En aquest sentit, Oliva ha destacat que “hem dut a terme un gran esforç econòmic i humà per donar resposta a una crisi migratòria que ha tingut una repercussió important en el sistema de protecció. Es tracta d’un repte de país”.
 
La directora ha reclamat de nou una estratègia global per poder donar una resposta  coordinada per part de tothom i ha insistit en que cal tenir detectats els fluxos migratoris que permetin planificar l'acollida, la generació de places, la recerca de professionals i la gestió amb les entitats.
 
De la reunió també n’ha sortit el compromís de revisar el protocol marc per a l’atenció dels infants i joves migrats no acompanyats per adaptar-lo a les recomanacions del comitè dels drets de la infància, el qual Oliva el veu com un avenç per preservar l’interès superior de l’infant i els seus drets, sobretot a l’hora de determinar-ne l’edat.
 
Un altre punt clau en mans de l’administració de l’Estat i que ha de garantir una bona atenció, segons la DGAIA, és la necessitat d'agilitzar els processos de regularització i treballar pel compliment dels drets d'asil i de ciutadania. En aquest sentit s’ha reclamat més agilitat en la tramitació del permís de treball.

El nombre provisional d’arribades d’aquest mes d’agost és de 450 i el total de 2018 a dia d’avui és de 1.944, una xifra que gairebé triplica les 767 arribades compreses en el mateix període de l’any passat. En total, a dia d’avui el sistema català té acollits 2.203 joves i adolescents migrats sense referents familiars. Per donar resposta a aquestes necessitats des del juny de l'any passat fins a finals de juliol de 2018 s'han posat en funcionament un total de 1.645 places d'acollida a més de 30 municipis d’arreu del país.
 
Finalment, la directora general ha tornat a apel·lar a la solidaritat per donar resposta a aquesta crisi humanitària i ha agraït la tasca, la professionalitat i la predisposició de les entitats del tercer sector i dels municipis que han acollit i acullen aquests infants.


Cercador

Cercador

Destaquem