Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Actes i jornades organitzades pels grups Leader aquest mes de setembre

 
Els grups Leader organitzen i participen aquest mes en diferents actes, jornades, visites i reunions per a divulgar i donar a conèixer els projectes que desenvolupen en el marc de les seves estratègies de desenvolupament territorial
  
 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya va seleccionar 11 Grups d'Acció Local (GAL) per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020.
 
Dels actes programats destaca la segona edició del Dia a Cavall, jornada de portes obertes de Centres Eqüestres de Catalunya, que tindrà lloc el dia 16, organitzat per l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord Oriental de Catalunya (ADRINOC). L’objectiu de la jornada és descobrir el que amaga el món de cavalls i ponis: pràctica física, foment de l’autoestima, millora de la concentració, creació de vincles afectius, i augment de la confiança en un mateix i en un ésser animal.
 
La jornada té una estructura semblant en tots els centres, si bé adaptant-se a les peculiaritats de cadascun d’ells: comença a les 10:00 hores amb passejades i activitats amb ponis i cavalls i amb la realització de tallers diversos per a descobrir una mica més aquest món hípic, i a partir de les 13:30h, tindran lloc demostracions eqüestres. A més, es podrà participar en un sorteig de material eqüestre, gentilesa de la Federació Catalana d’Hípica, Equipassio.com, Central Hípica, i Janni Western.
 
D’altra banda, del 18 al 21 de setembre tindrà lloc, al Parc Nacional Cairngorms – Escòcia, el Taller Green Jobs for all. Is it time to promote socio-economic development of protected areas to retain our young people? How to do it and what would be the límits?, organitzat en el marc del Congrés anual de la Federació EUROPARC. En aquesta ocasió, la temàtica és el potencial de les zones d’especial interès natural per a retenir talent i fixar la població rural i s’hi ha convidat el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya com a grup Leader coordinador del projecte ‘Odisseu’ per a exposar les actuacions que es duen a terme per al retorn de joves al món rural. S’espera també una alta participació de joves (ja hi ha més de 250 persones inscrites).
 
I els dies 28 i 29, Figueres acollirà les jornades transfrontereres de pedra seca:  ‘La pedra seca com a motor de desenvolupament econòmic i social’, organitzades per ADRINOC i el Parc Natural Regional del Pirineu Català, amb taules rodones i activitats relacionades amb el món de la pedra seca que serviran per a radiografiar la situació de la pedra seca al nostre país i les seves potencialitats com a element motor de les economies rurals i socials, alhora que permetran conèixer de primera mà l’experiència francesa sobre el tema.
 
Aquests són les actuacions previstes per a aquest mes de setembre:
 
Sessions informatives de la convocatòria 2018 d’Ajuts Leader
3 de setembre. Centre Tarraquet. Tremp, a les 16h
4 de setembre. Telecentre -  Sort, a les 12h.
4 de setembre. Consell Comarcal del Pla d’Urgell. Mollerussa, a partir de les 13:00h.
5 de setembre. Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça. El Pont de Suert, a les 12h
5 de setembre. Consell Comarcal de l’Urgell. Tàrrega, a partir de les 13:00h.
6 de setembre. La Societat de Maials. Maials, apartir de les 13:00h.
6 de setembre. Biblioteca Josep Mas i Carreras. Navàs, de 19:30h a 21:00h.
7 de setembre. Conselh Generau de la Vall d’Aran. Vielha, a les 12h
Organitza: Consorci Leader Pirineu Occidental, Associació Leader de Ponent i Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central
 
Sessions sobre l’esmentada quarta convocatòria dels Ajuts Leader per a la creació, ampliació i millora d’empreses en l’àmbit rural. S’hi explica els requisits i les condicions de la nova convocatòria d’ajuts Leader; i es resol els dubtes.
Públic objectiu/ perfil participants: empreses i emprenedors del territori Leader i tècnics o professionals de l’administració o d’altres sectors interessats.
 
Jornades de presentació del projecte ‘FER’
4 de setembre. Consell Comarcal de la Noguera. Balaguer. 9:00h a 15:00h.
6 de setembre. Centre de Recursos Pedagògics del Baix Ebre. Tortosa. 10:00h a 15:00h.
7 de setembre. Institut Escola 3 d’Abril. Móra la Nova. 10:00h a 15:00h.
26 de setembre. Centre de Recursos Pedagògics de l’Alta Ribagorça - El Pont de Suert. A les 12:30. A Vielha (pendent de confirmació ubicació), a les 17:30h
28 de setembre. Centre de Recursos Pedagògics de les Garrigues. Les Borges Blanques, a les 12:45h.
Organitza: Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord, amb la col·laboració del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià
 
Jornada de presentació del projecte de cooperació ‘FER.cat. Ensenyant a emprendre en les escoles rurals’ del curs 2018 – 2019.
Públic objectiu/perfil participants: professors i Centres de Recursos Pedagògics (CRP) del territori.
 
Descoberta del món dels petits mamífers a l'Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana (Vilanova de la Barca)
Data i lloc: 8 de setembre. Vilanova de la Barca
Hora d’inici i durada: a partir de les 9:00h.
Organitza: Associació Leader de Ponent
 
Activitat de descoberta del món dels micromamífers que podem trobar en molts ambients a prop de casa, inclosa dins del programa d’activitats del projecte estratègic ‘Espais Naturals de Ponent’. Acte obert a tothom.
 
Descoberta del món dels petits mamífers als Secans del Segrià i Utxesa
Data i lloc: 15 de setembre. Utxesa.
Hora d’inici i durada: a partir de les 9:00h.
Organitza: Associació Leader de Ponent
Una altra activitat inclosa dins del programa d’activitats del projecte estratègic ‘Espais Naturals de Ponent’, i també oberta a tothom.
Més informació: http://bit.ly/2pKdaoD
 
L’agricultura i els seus habitants als Trullets (Secans de la Noguera)
Data i lloc: 15 de setembre. Algerri.
Hora d’inici i durada: a partir de les 10:00h.
Organitza: Associació Leader de Ponent
Activitat del programa ‘Espais Naturals de Ponent’, també oberta a tothom.
Més informació: http://bit.ly/2pKdaoD
 
II Dia a Cavall – Jornada de portes obertes de Centres Eqüestres
Data i lloc: 16 de setembre. 20 Centres eqüestres de l’àmbit d’ADRINOC i zones rurals de Catalunya, adherits a la jornada:
Club Hípic Equus Empordà, Albons; CE Can Comas, Cassà de la Selva; Club Hípic l’Estartit. Mas Paguina, L’Estartit; CHUP Club Hípic Urgell Pirineus, La Seu d’Urgell
CE La Vall, La Vall d’en Bas; Centre d’Equinoteràpia Marginera de la Bosa, La Vall de Bianya; Cavall de Mar, Centre d’Equitació, Llagostera; Centre Hípic Garrotxa, Olot
CE La Selva (CELASE), Riudarenes; Can Caldés, Sant Cugat del Vallès; Equidress, Sant Gregori; C.A.V.A., Sant Martí Vell; L’Escola Pony Club la Granja, Sant Miquel d’Olèrdola; Club Hípic Natura a Cavall, Santa Coloma de Farners; Ponis de la Garrotxa, Santa Pau; GSIS HÍPICA Can Taió, Santa Perpètua de Mogoda; Hípica Sort, Sort; Centre Eqüestre Les Oliveres, Vilacolum; Equinoteràpia Girona Mas Alba, Vilademuls; CE La Quadra, Vilamacolum.
Hora d’inici i durada: de 10:00 a 14:00h.
Organitza: ADRINOC
 
Celebració d’una jornada de portes obertes dels Centres Eqüestres de les zones rurals, oberta al públic en general. En aquesta edició destaca el fet que s’hi han adherit més centres no exclusivament esportius per a poder descobrir aspectes menys coneguts de l’equitació com l’equinoteràpia, la doma natural, l’etologia, l’anatomia i moviment del cavall, l’educació emocional, i molt més. Tots els centres participants en el ‘2n Dia a Cavall’ compleixen una sèrie de requisits que els converteixen en ideals per a què petits i grans gaudeixin de l’equitació amb total seguretat. Programa i més informació: http://bit.ly/2wI8Wka
 
Jornada PATT ‘Tècniques de negociació’
Data i lloc: 18 de setembre. Centre d’Empreses Innovadores d’Almenar. Almenar.
Hora d’inici i durada: de 9:00h a 14:00h.
Organitza: Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord
 
Taller formatiu impulsat a través del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del DARP, amb l'objectiu de mostrar diverses eines i recursos per a potenciar les capacitats negociadores dels assistents. Les ponències aniran a càrrec de Jordi Urgell, coach certificat per ‘International Coach Federation’.
Públic objectiu/perfil participants: empreses i joves professionals del territori.
 
Jornada tècnica ‘Custòdia del Territori al Baix Ebre i Montsià: oportunitats de la custòdia municipal’
Data i lloc: 18  de setembre. Sala de plens del Consell Comarcal del Baix Ebre. Tortosa.
Hora d’inici i durada:  de 9:30h a 13:30h
Organitza: Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià
Reunió informativa sobre la custòdia del territori adreçada a ajuntaments.
Públic objectiu/ perfil participants: alcaldes, regidors, i tècnics municipals.
 
Taller d’experiències europees amb participació del projecte ‘Odisseu’: Green Jobs for all. Is it time to promote socio-economic development of protected areas to retain our young people? How to do it and what would be the límits?
Data i lloc: 18 – 21 de setembre. Parc Nacional Cairngorms. Escòcia.
Hora d’inici i durada: durant tot el dia.
Participen: Consorci  GAL Alt Urgell – Cerdanya i l’Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA)
Com ja s’ha esmentat, es tracta d’un taller organitzat en el marc del Congrés anual de la Federació EUROPARC. Perfil participants: Gestors i personal tècnic vinculat a Parcs Naturals/Rurals d’arreu d’Europa. Aquest any es fa èmfasi en el tema de les noves generacions i s’espera també una alta participació de joves (ja hi ha més de 250 persones inscrites).
Més informació: http://bit.ly/2Cl2RAe
 
Comissió tècnica CETS (Carta Europea del Turisme Sostenible) - PNZVG
Data i lloc:  19 de setembre. Garrotxa
Hora d’inici i durada: de 9:30h a 12:30h.
Participa: ADRINOC
Comissió tècnica de la Carta Europea de Turisme Sostenible al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Aquesta Comissió té com a objectiu fer el seguiment de les actuacions previstes en la Carta Europea del Turisme Sostenible durant el 2018.
Públic objectiu/perfil participants: membres de la Comissió Tècnica de la CETS de la Garrotxa.
 
Trobada ‘Cowocat_Rural & GO’
Data i lloc: 19 de setembre. Consell Comarcal del Baix Ebre. Tortosa
Trobada del projecte ‘Cowocat_Rural & GO’, impulsada amb la col·laboració del Consoci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques.
 
Visita d’intercanvi d’experiències en accions de retorn de talent jove al món rural amb la xarxa dels grups Leader escocesa ‘Scottish Rural Network’
Data i lloc: 20 de setembre. Oficina de la ‘Scottish Rural Network’. Inverness (Escòcia).
Hora d’inici i durada: de 10:00h a 14:00h.
Participen: Consorci  GAL Alt Urgell – Cerdanya i ARCA
El Consorci i ARCA tindran una reunió amb la xarxa de grups Leader d’Escòcia per a posar en comú les accions i els resultats dels respectius projectes de cooperació Leader en l’àmbit de la retenció i el retorn de joves a les zones rurals. Aquesta trobada d’intercanvi es realitza aprofitant que el Consorci i ARCA estaran a Escòcia per a participar en un workshop del Congrés anual de la Federació EUROPARC.
Públic objectiu/perfil participants: personal tècnic vinculat als grups Leader.
 
Jornada PATT ‘Lideratge juvenil en l’empresa rural’
Data i lloc:  20 de setembre. Seu del Consell Comarcal de la Noguera. Balaguer.    
Hora d’inici i durada: de 9:00h a 15:00h.
Organitza: Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord
L'objectiu és potenciar les habilitats de lideratge dins de les organitzacions empresarials des d'una perspectiva ambivalent que tingui aplicabilitat en els joves i en els empresaris. Les ponències seran a càrrec de Pablo Lapuente, cofundador i instructor a ‘LIFE Leadership School’.
Públic objectiu/perfil participants: empreses i joves professionals del territori.
 
Conferència ‘Societat civil i municipis: construint sostenibilitat a través de la col·laboració’ -  European Day of Sustainable Communities. EDSC 2018
20 de setembre. Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE). Brussel·les.
Hora d’inici i durada: de 9:00h a 17:00h.
 
ADRINOC participarà en el ‘Dia Europeu de les Comunitats Sostenibles 2018’, una celebració de comunitats locals que prenen mesures per a un món millor i més sostenible, organitzada per ECOLISE i CESE. ADRINOC hi participarà en la conferència ‘Societat civil i municipis: construint sostenibilitat a través de la col·laboració’ com a un dels sis projectes pilot de ‘Municipalities in Transition’, iniciativa a nivell internacional per a promoure la transició i resiliència a nivell de municipis i que s’explicarà al llarg del dia.
European Day of Sustainable Communities. EDSC 2018.
 
L'acció ciutadana i comunitària sobre canvi climàtic i sostenibilitat ha generat un moviment dinàmic i popular amb milers de comunitats d'arreu d'Europa que busquen redefinir la elació amb el món natural tot dissenyant i posant a prova noves innovacions econòmiques, socials i ambientals que promoguin la regeneració i la sostenibilitat. I cada vegada més, aquestes iniciatives comunitàries participen en el diàleg amb socis municipals, ajudant a inspirar i fins i tot a reorientar les activitats municipals, d'acord amb els objectius del clima a llarg termini i la sostenibilitat.
 
Aquesta conferència facilitarà una conversa en què els participants podran compartir experiències i explorar formes d'animar i donar suport a aquest tipus de col·laboració, inclosos els aprenentatges del projecte ‘Municipis en Transició (MiT)’, i connectar-se amb aquells que participen en col·laboracions dinàmiques d'arreu d'Europa i fora. La conferència està co-organitzada pel CESE i ECOLISE, en col·laboració amb Transition Network i el Comitè de les Regions, i té lloc en el marc del II Dia Europeu de Comunitats Sostenibles.
Públic objectiu/ perfil participants: entitats, comunitats i persones interessades o que treballen per a crear una Europa sostenible, inclusiva i resilient.
Més informació: http://bit.ly/2Cen4HT
 
ENEGEST com a eina de gestió energètica dels emprenedors Leader
Data i lloc: 21 de setembre. Seu de Concactiva. Montblanc.
Hora d’inici i durada: de 10:00h a 14:00h.
Organitza: Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, amb la col·laboració del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià
Objectiu: presentar a les empreses del territori l’eina web ENEGEST per tal que puguin portar un control de la seva despesa energètica i adaptar-la a les seves necessitats reals.
Públic objectiu/perfil participants: emprenedors Leader, emprenedors en general, i tècnics de gestió energètica.
 
Participació en el ‘Delta Birding Festival’
Data i lloc: del 21 al 23 de setembre. Delta de l’Ebre.
Hora d’inici i durada: de 10:00h a 18:00h.
Participen: Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central i l’Associació Leader de Ponent 
Trobada de referència del sector del turisme de fauna ornitològica a Catalunya. Enguany, el Consorci participa en la trobada mitjançant: un estand representatiu dels valors, atractius i activitats del projecte de cooperació estratègic ‘Espais Naturals de Ponent’; i una xerrada sobre ecoturisme en els països asiàtics a càrrec de Victor You, responsable de l’’Asian Bird Fair’, en el marc del projecte de cooperació ‘Leader Natura’.
Públic objectiu/perfil participants: visitants especialitzats en el turisme ornitològic.
 
Sent l’Aiguabarreig Segre-Cinca a Seròs amb música del grup ‘Lauzeta’
Data i lloc: 22 de setembre. Molí de la Llum de Seròs. Seròs.
Hora d’inici i durada: a partir de les 10:00h.
Organitza: Associació Leader de Ponent
Activitat cultural per a gaudir de l'espai natural de l’Aiguabarreig Segre-Cinca amb la música de l’esmentat grup, una altra acció oberta a tothom que s'impulsa en el marc del projecte estratègic ‘Espais Naturals de Ponent’.
Més informació: http://bit.ly/2pKdaoD
 
2a edició de les "Jornades CREA: Creativitat, Ruralitat, Emprenedoria i Actitud"
Data i lloc: 22 i 23 de setembre. Bellaguarda.
Hora d’inici i durada: de 9:00h a 14:00h.
Organitza: Associació Leader de Ponent
Acció individual inclosa dins el projecte “ODISSEU”. Durant la jornada del dissabte es faran un seguit de ponències en l’àmbit de l’autoocupació i l’emprenedoria, a la vegada que s’ha previst una taula d’experiències amb joves emprenedors. Durant el diumenge tindran lloc diverses visites per conèixer projectes impulsats per joves a la zona.
Públic objectiu/perfil participants: Acte obert a tothom.
 
Jornada ARRENCA: ‘Eficiència empresarial. La gestió del temps en l’empresa’
Data i lloc:  24 de setembre. Seu del Consell Comarcal de la Noguera. Balaguer.    
Hora d’inici i durada: de 9:00h a 14:00h.
Organitza: Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord
Aquesta xerrada pretén mostrar que una de les claus de l’èxit de qualsevol persona i empresa passa per la forma com s’administra el temps. Al final el que realment val és allò que s’ha acabat i ha permès obtenir un resultat concret.
Públic objectiu/perfil participants: estudiants d’institut.
 
1a Escola per a emprenedors de la Vall del Ges, Orís i Bisaura
Data i lloc: 24 de setembre – 5 d’octubre. Castell de Montesquiu i Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.
Hora d’inici i durada: de 9:30h a 13:30h.
Organitza: Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura
Curs impulsat en el marc del projecte de cooperació ‘Odisseu, programa per al retorn i la inserció laboral de joves al medi rural’, amb l'objectiu de capacitar a persones a iniciar el procés emprenedor, convidar els participants a crear la seva empresa i acompanyar-los en les primeres fases de la creació.
Públic objectiu/perfil participants: estudiants universitaris, autònoms, emprenedors en creació, i qualsevol persona interessada en l’emprenedoria.
Programa i inscripcions: http://bit.ly/2wzvOmi
 
LEADER RELOADED
Data i lloc: 26 a 28 de setembre a Évora, Portugal.
Participa: ARCA
La trobada d'enguany, organitzada per ELARD (European Leader Association for Rural Development), farà servir el resultat de la conferència de 2007, permetent entendre millor què ha passat amb el mètode Leader des d'aleshores. I com aleshores, la conferència tindrà lloc a Évora, ciutat històrica de la regió de l'Alentejo, al sud de Portugal.
Durant les jornades, hom podrà participar en debats, discussions i taules de treball i d'anàlisi, així com en tallers per a desenvolupar iniciatives de cooperació entre els territoris rurals de la UE.
Més informació: http://bit.ly/2PXWIwl
 
Jornada PATT ‘Eficiència empresarial. La gestió del temps en l’empresa’
Data i lloc:  26 de setembre. Seu del Consell Comarcal de la Noguera. Balaguer.    
Hora d’inici i durada: de 9:00h a 14:00h.
Organitza: Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord
Nova xerrada per a mostrar que una de les claus de l’èxit de qualsevol persona i empresa passa per la forma com s’administra el temps. Al final el que realment val és allò que s’ha acabat i ha permès obtenir un resultat concret.
Públic objectiu/perfil participants: empreses i joves del territori.
 
Jornada tècnica Custòdia del Territori al Baix Ebre i Montsià: experiències i oportunitats
Data i lloc: 26 de setembre. Sala d’Actes del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Deltebre.
Hora d’inici i durada:  de 9:30h a 13:30h.
Organitza: Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià
Reunió informativa sobre la custòdia del territori adreçada a entitats.
Públic objectiu/ perfil participants: representants d’entitats del territori.
 
Jornada ENEGEST
Data i lloc: 27 de setembre. Consell Comarcal de la Noguera. Balaguer. 
Hora d’inici i durada: pendent de confirmar.
Organitza: Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord
Explicació de l’eina ‘ENEGEST’ per a la gestió i control de la despesa energètica.
Públic objectiu/ perfil participants: empreses beneficiàries d’Ajuts Leader. 
 
Presentació del projecte “Cowocat Rural & GO”
Data i lloc: 28 de setembre. Centre Cívic Tarraquet. Tremp.
Hora d’inici i durada: a partir de les 11:00h.
Organitza: Consorci Leader Pirineu Occidental, amb la col·laboració del Consoci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques
Presentació del projecte de promoció, dinamització i posicionament territorial en el qual es crearà ‘packs experiencials de treball i vacances’ en els territoris Leader que disposin d’espais de coworking.
Públic objectiu/perfil participants: gestors i/o propietaris dels espais coworking en actiu o en procés d’obertura, coworkers, i tècnics de turisme i empresa, entre altres.
 
Jornada PATT ‘Màrqueting digital i comunicació 3.0: Com comunicar-nos a través de les xarxes’
Data i lloc:  28 de setembre. Camp i Secció de Crèdit Sant Isidre de Bellcaire SCCL. Bellcaire.
Hora d’inici i durada: de 9:00h a 14:00h.
Organitza: Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord
Qui no està en la xarxa és invisible, i més en els territoris rurals. Tothom més o menys coneix les diferents eines que posa a l’abast el mercat; però no tothom sap com comunicar a través de les xarxes. Tenir un bon discurs, amb un relat coherent amb els valors que es vol transmetre, és tant o més important que estar present en les xarxes.
Així, aquesta jornada pretén donar a conèixer algunes eines i recursos per a comunicar-se correctament a través de les xarxes socials.
Públic objectiu/ perfil participants: empreses i joves s del territori.
 
Sessió d’astronomia: observació del cel fosc als Vessants de la Noguera Ribagorçana
Data i lloc: 28 de setembre. Ivars de Noguera.
Hora d’inici i durada: a partir de les 21:00h.
Organitza: Associació Leader de Ponent
Activitat inclosa dins del programa d’activitats del projecte estratègic ‘Espais Naturals de Ponent’, i oberta a tothom.
Més informació: http://bit.ly/2pKdaoD
 
Jornades Transfrontereres de Pedra Seca ‘La pedra seca com a motor de desenvolupament econòmic i social’
Data i lloc:  28 i 29 de setembre. Auditori del Convent dels Caputxins. Figueres.
Hora d’inici i durada: durant tot el dia
Com ja s’ha fet esment, ADRINOC i el Parc Natural Regional del Pirineu Català organitzen aquestes jornades, que parteixen dels continguts de la publicació realitzada per ADRINOC amb el mateix títol, que hi serà presentada i que recull 16 experiències de diferents sectors i dimensions que utilitzen la pedra seca com a element estructural o com a motor per generar un desenvolupament econòmic o social. Des de la recuperació de l’antic ofici de marger a la seva reinterpretació i aplicació a noves construccions, des de la viticultura a nous models de comercialització turística, des de creació d’espais d’interpretació o itineraris a la gestió de grans espais naturals, entre altres temes, la pedra seca constitueix una oportunitat per als territoris rurals gràcies a la seva capacitat de generar un dinamisme econòmic i ocupacional que la converteix en motor de desenvolupament.
Quatre blocs temàtics (Sector vitivinícola i oleícola, Turisme actiu i de natura, L’ofici de marger al segle XXI, i Articulació de territoris de pedra seca), amb ponents provinents de Catalunya, Balears, França i Itàlia, vertebraran aquest exercici d’apropament, revisió i anàlisi del sector de la pedra seca, posant a disposició d’administracions, entitats, empreses i ciutadania en general iniciatives ben diverses que contribueixen a la reflexió de models, alhora que esdevenen nous referents i noves propostes per a l’impuls del desenvolupament rurals.
Les jornades s’adrecen a tots els agents, entitats, empreses i persones vinculades al sector, i/o interessades en la pedra seca com a eix de desenvolupament socioeconòmic.
Programa, ponents i inscripcions: http://bit.ly/2NIpxv8
 
Per a més informació:
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.


Cercador

Cercador

Destaquem