Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Quim Torra: "Estic encantat d'anar a explicar el projecte de República Catalana arreu, però d'humiliacions cap ni una"

  • En una entrevista a Catalunya Ràdio el cap del Govern respon a la invitació d’Ana Pastor que al Congrés ha de poder parlar sobre “la situació dels presos polítics, dels exiliats, del dret a l’autodeterminació i dels abusos que s’han comès”
  •  Afirma que no té “cap intenció de convocar eleccions”, perquè ara és el moment “d’iniciar una marxa” pels drets civils, socials i nacionals de Catalunya
El president durant l'entrevista. Autor: Ruben Moreno

 
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat avui en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que estarà “encantat d’anar explicar el projecte republicà arreu”, però ha advertit que “d’humiliacions ni una”. D’aquesta manera, el cap de l’Executiu ha respost la invitació de la presidenta del Congrés de Diputats, Ana Pastor, d’anar a la cambra baixa a exposar el projecte del Govern.
 
El president ha  ironitzat que “quan em conviden a sopar sempre intento saber abans  si hi vaig  com a convidat o si sóc el primer plat”. “Depèn de saber quines condicions en trobarem allà” per acceptar la invitació, ha dit, perquè “hi ha hagut casos d’autèntic  trinxat”.  En tot cas, el president ha assegurat que  a més de poder explicar el projecte de la República Catalana, hauria de poder parlar també de “la situació dels presos polítics, la situació dels exiliats, del dret a l’autodeterminació i dels abusos que s’han comès”.
 
En un altre moment de l’entrevista i en ser preguntat sobre la reunió que ha de mantenir al Palau de la Generalitat amb el president espanyol, Quim Torra ha recordant que en la seva primera trobada amb Pedro Sánchez  “ells no van portar solucions” i ha tornat a demanar que “es concreti el seu projecte” per a Catalunya. I, en aquest punt ha insistit en “l’obligació” que hi hagi “diàleg” entre els dos governs.  “La bandera del diàleg i  de la negociació és nostra i no la deixarem. Hi serem sempre per si trobem una solució política”, ha subratllat, però  ha recordat que “hi ha un mandat” i que “seguirem  avançant”.
 
 
“Els pressupostos els guanyarem”
 
El cap de l’Executiu també ha deixat clar durant l’entrevista que “no és el moment” de convocar eleccions. “No tinc cap intenció de convocar eleccions”, ha dit, “no és el moment, perquè ara comencem una marxa” per defensar els drets civils, socials i nacionals de Catalunya, tal com va defensar en la conferència El nostre moment, que va pronunciar ahir al vespre al Teatre Nacional de Catalunya. En aquest sentit, i a preguntes de Mònica Terribas, el president Torra ha expressat la seva confiança amb els grups parlamentaris de la CUP i Catalunya en Comú Podem per tirar endavant els pressupostos. “Els pressupostos els guanyarem”, ha afirmat.
 
El president Torra ha insistit també que “els presos no volen ser objecte de negociació de res” i ha reiterat la seva convicció que “votar no és delicte,  la democràcia no és delicte”. Torra també ha volgut subratllar que el Consell de la República tindrà un paper essencial en la internacionalització del procés, mentre ha recordat que els exiliats es poden moure arreu del món menys a l’estat espanyol.Cercador

Cercador

Destaquem