Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies tanca el Centre d'Emergència Sant Vicenç ubicat al barri barceloní d'Hostafrancs

Els infants i joves que s'hi allotjaven es reubicaran en un altre centre

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies tanca el Centre d’Emergència Sant Vicenç, ubicat a Hostafrancs (Barcelona). La directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Georgina Oliva, apunta que “el centre sempre s’havia concebut com un recurs provisional i transitori per acollir en primera instància els infants i joves migrats sense referents familiars arribats durant l’estiu però donat l’increment en les arribades d’aquestes darreres setmanes s’ha desbordat i actualment no pot prestar el servei pel qual l’havíem concebut” per aquest motiu, ha afegit Oliva, “hem avançat el tancament previst per d’aquí uns mesos”. La DGAIA i l’Ajuntament de Barcelona treballen de forma coordinada i conjunta per al correcte tancament d’aquest centre.
 
El nombre provisional d’arribades d’aquest mes d’agost és de 450 i el total de 2018 a dia d’avui és de 1.944, una xifra que gairebé triplica les 767 arribades compreses en el mateix període de l’any passat. En total, a dia d’avui el sistema català té acollits 2.203 joves i adolescents migrats sense referents familiars. En aquest sentit, des del Departament es torna a fer èmfasi en la necessitat de més informació i transparència per part del Govern espanyol sobre l’arribada d’aquest infants i joves per poder dur a terme una major planificació, previsió i coordinació de la resposta a les seves necessitats.


Cercador

Cercador

Destaquem