Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Filmoteca de Catalunya incorpora les projeccions en 3-D a la seva oferta

  • La nova tecnologia entrarà en funcionament aquest dimecres 5 de setembre amb la projecció de ‘La cueva de los sueños olvidados’, de Werner Herzog
 

Des d’aquest mes de setembre, la Filmoteca de Catalunya ofereix la possibilitat de gaudir de projeccions de pel·lícules en 3-D. La cabina ha estat equipada amb un sistema que, mitjançant la utilització d’ulleres actives, permet gaudir plenament de la sensació de les imatges en tres dimensions.
 
La incorporació d’aquest sistema té un precedent reeixit en la projecció, el març del 2016, del film Adieu au langage, de Jean-Luc Godard, en 3-D, una sessió que va presentar el seu director de fotografia, Fabrice Aragno. Amb l’adopció definitiva del sistema, la Filmoteca podrà projectar amb regularitat films de producció recent i també clàssics que van ser rodats en 3-D, mantenint així el seu compromís de garantir la presentació de les obres cinematogràfiques amb la màxima fidelitat a com les van concebre els seus creadors.
 
En concret, al llarg del mes de setembre tres llargmetratges tindran projecció tridimensional.
 
 
Dimecres 5 de setembre a les 20.00 h (repetició diumenge 9 de setembre a les 19.00 h), a la Sala Chomón, tindrà lloc la primera projecció amb el nou sistema en 3-D, amb el documental de Werner Herzog La cueva de los sueños olvidados, rodat a la cova francesa de Chauvet, una galeria d’art natural amb les primeres pintures rupestres de la humanitat, de 32.000 anys d’antiguitat, descoberta el 1994.
El film forma part del cicle El cinema explora a fons el seu passat, que s’emmarca en la 24a Reunió Anual de l’Associació Europea d’Arqueòlegs, coorganitzada per la Universitat de Barcelona.
 
 
L’oferta en 3-D continua aquest mes amb dos clàssics que també van utilitzar aquesta tècnica en el seu rodatge. La retrospectiva que commemora el centenari del naixement de Rita Hayworth inclou Miss Sadie Thompson (divendres 7 de setembre 22.00 h; dijous 13 de setembre 17.00 h), un musical conegut entre nosaltres com La bella del Pacífico que adapta una novel·la de Somerset Maugham, i on Hayworth interpreta una artista d’un club nocturn, un paper que havien fet en versions anteriors Gloria Swanson i Joan Crawford.
La Warner va insistir, en contra de la voluntat d’Alfred Hitchcock, en filmar Dial M for Murder (Crim perfecte) en 3-D, fet pel qual s’explica la prevalença de làmpades i altres objectes entre el públic i els espectadors. El film es podrà veure en aquest format dissabte 15 de setembre a les 22.00 h i diumenge 23 de setembre a les 21.30 h.
 
 
 
La Filmoteca continuarà oferint esporàdicament films projectats en 3-D. Entre els títols previstos per als propers mesos hi ha Hugo, de Martin Scorsese; Kiss Me Kate, de George Sidney; Avatar, de James Cameron; Mad Max: Fury Road, de George Miller; Pina, de Wim Wenders, així com una sessió de curts en 3-D dins del Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona Choreoscope.
 
Les projeccions en tres dimensions també enriquiran la programació familiar dels caps de setmana, amb títols com Gru. Mi villano favorito, Las aventuras de Tintín: el secreto del Unicornio, Frankenweenie o Coraline.
 
 
Sessions en 3-D del mes de setembre a la Filmoteca:
Cave of Forgotten Dreams (3-D)
La cueva de los sueños olvidados (3-D)
Werner Herzog, 2010
Dimecres 5 de setembre / 20.00 h
Diumenge 9 de setembre / 19.00 h
Miss Sadie Thompson (3-D)
Curtis Bernhardt, 1953
Divendres 7 de setembre / 22.00 h
Dijous 13 de setembre / 17.00 h
Dial M for Murder (3-D)
Crim perfecte (3-D)
Alfred Hitchcock, 1954
Dissabte 15 de setembre / 22.00 h
Diumenge 23 de setembre / 21.30 h
 
 
Més informació:
www.filmoteca.cat
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem