Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Servei Català de Trànsit demana màxima prudència als conductors durant aquest cap de setmana d'elevada mobilitat


Es preveuen 250.000 desplaçaments de tornada a Barcelona per al diumenge 2 de setembre, entre les 12 del migdia i les 12 de la nit.
 
L’SCT apel·la a la precaució i responsabilitat dels usuaris en els desplaçaments per evitar sinistres a la carretera


El Servei Català de Trànsit (SCT) demana als conductors màxima atenció i prudència durant aquest cap de setmana de l’1 i 2 de setembre en què es preveu un important nombre de desplaçaments. En aquest sentit, l’SCT apel·la a la responsabilitat i col·laboració dels usuaris, ja que el comportament i l’atenció durant la conducció és determinant per evitar víctimes i reduir la sinistralitat viària a Catalunya.
 
L’SCT preveu 250.000 desplaçaments de tornada a Barcelona per al diumenge 2 de setembre, entre les 12 del migdia i les 12 de la nit. Aquesta xifra és similar a la resta de caps de setmana de l’any, per tant, no es preveuen grans afectacions de trànsit més enllà de les habituals en un cap de setmana normal.
 
Cal tenir en compte que, a diferència del que passa a la resta d’Espanya, a Catalunya l’efecte de la tornada de les vacances d’estiu no està focalitzat en un únic cap de setmana, sinó que aquesta tornada es produeix de forma progressiva durant les setmanes als voltants del  31 d’agost (abans i després).
 
S’esperen, doncs, retencions lleus a partir de les 17:00h a l’N-340 entre Torredembarra i el Vendrell, a l’AP-7 a l’altura de la Roca del Vallès, així com a les entrades a Barcelona.
 
En aquests casos, com sempre, per evitar accidents, cal adaptar la velocitat, incrementar la distància de seguretat i sobretot evitar distraccions i no manipular el mòbil ni altres dispositius electrònics mentre s’està conduint.
 
Durant aquest 2018, 132 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes. D’aquestes 132 víctimes mortals, 28 són motoristes. Davant les dades de sinistralitat registrades durant els primers vuit mesos de l’any 2018, les quals apunten a un increment important dels sinistres amb víctimes, i tenint en compte les característiques de la mobilitat de l’estiu, l’SCT  insisteix en demanar a la ciutadania no abaixar la guàrdia en la circulació, tant en els trajectes llargs de retorn de les vacances per la xarxa viària principal com en els desplaçaments curts per vies secundàries.
 
 
MESURES ESPECIALS DE CIRCULACIÓ, ORDENACIÓ I REGULACIÓ DEL TRÀNSIT
 
Quant a les mesures especials per minimitzar les afectacions viàries de sortida,  tant  divendres  31  d’agost  a  la  tarda  com  dissabte  1 de setembre  al  matí, a la GI-662 a Castell-Platja d’Aro s’invertirà la prioritat de pas de la rotonda. Dissabte, per evitar retencions a la sortida 31 de l’AP-7 en sentit sud, s’invertirà la prioritat de la rotonda amb l’N-340 al Vendrell.
 
D’altra banda, per minimitzar les afectacions viàries de l’operació retorn de diumenge 2 de setembre, s’habilitaran mesures especials de regulació i ordenació del trànsit a la C-31 a Santa Cristina d’Aro-Platja d’Aro, a la C-65 a Cassà de la Selva, a la C-14 a la Riba, a l’N-240 a Montblanc i a l’AP-7 entre Sant Celoni i el peatge de la Roca, i entre Vilafranca del Penedès i el peatge de Martorell.
 
CONSELLS PER A UNA MOBILITAT SEGURA
 
L’SCT recorda la importància d’utilitzar els elements de seguretat passiva, tant en els trajectes llargs com en els curts; de no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics i evitar així distraccions; de respectar els límits de velocitat i adequar-la a les circumstàncies, i de no combinar ni alcohol ni altres drogues amb la conducció. A més, s’ha de revisar el vehicle abans de sortir a la carretera, ja que amb un bon manteniment s’eviten incidències durant la circulació. El Servei Català de Trànsit demana també en concret als motoristes i als ciclistes més percepció del risc i consciència de la seva fragilitat, i a la resta d’usuaris, respecte i prudència per reduir les víctimes dels col·lectius vulnerables. En el cas dels vianants, cal insistir en la necessitat de no exposar-se a situacions de risc a les carreteres per tal d’evitar atropellaments.
 
Els usuaris es poden informar de l’estat del trànsit a través del 012, del Twitter de l’SCT @transit, del web http://transit.gencat.cat i a través de les cròniques radiofòniques i televisives dels diversos mitjans de comunicació.
 
A més, l’SCT difondrà al llarg d’aquest cap de setmana a través dels panells de missatgeria variable disposats en el conjunt de carreteres catalanes, informació de la situació viària, així com consells de seguretat viària.
 
Al canal youtube trànsit Catalunya podeu veure els “10 tips per a una bona conducció” #Femcomunitat  #Entretotsfemseguretat #0víctimes #VisióZero


Cercador

Cercador

Destaquem