Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Nova convocatòria 2018 del Premi Joventut i de les beques i ajuts per investigar sobre la joventut

Les recerques, que es becaran per un valor total de 26.000 euros, contribuiran a la transferència de coneixement i orientació de les polítiques de joventut

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l’Agència Catalana de la Joventut i en col·laboració amb l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, té oberta la nova convocatòria per al suport a la recerca en matèria de joventut en tres línies: el Premi Joventut, les beques per a la realització de tesis doctorals i els ajuts a projectes d’estudi i anàlisi en matèria de joventut. El termini per presentar les propostes finalitza el 14 de setembre de 2018.
 
Mitjançant una convocatòria pública dotada amb un pressupost total de 26.000 euros, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies pretén contribuir a millorar el coneixement de la realitat en matèria de joventut a Catalunya i, d’aquesta manera, facilitar l’orientació i actualització de les polítiques de joventut i les actuacions adreçades a la joventut que es fan des de les administracions públiques i la societat civil. Així mateix, també es pretén enfortir i dinamitzar la xarxa de persones investigadores en temes de joventut.
 
La convocatòria del Premi Joventut per a l'any 2018 té l’objectiu de premiar un treball acadèmic de recerca que analitzi la realitat juvenil actual de Catalunya des d’una perspectiva general o sobre algun dels seus aspectes, preferentment sobre joves de 16 a 29 anys. El Premi està dotat amb 2.000 euros i inclou la possibilitat de publicar la recerca guanyadora en la col·lecció Aportacions de l’Observatori Català de la Joventut.

També s’ha publicat la convocatòria per optar a les Beques per a la realització de tesis doctorals en matèria de joventut, amb una dotació total de 4.000 euros i un màxim de 2.000 euros per beca. L’objectiu és promoure i estimular entre els investigadors i les investigadores la realització de tesis doctorals sobre la realitat juvenil actual a Catalunya i les polítiques de joventut de Catalunya.

La tercera línia de la convocatòria està relacionada amb els Ajuts a projectes d’estudi i anàlisi en matèria de joventut a Catalunya amb l’objectiu d’estimular la investigació i contribuir al coneixement de la realitat actual en matèria de joventut a Catalunya. L’Agència Catalana de la Joventut destina 20.000 euros als ajuts, amb un import màxim per cada ajut de 10.000 euros. Com a novetat, enguany es vol potenciar la recerca sobre la interseccionalitat de les desigualtats socials entres les persones joves (amb 2.500 euros per ajut) i els projectes de recerca que realitzin explotacions de la matriu de dades de l’Enquesta a la joventut de Catalunya (EJC) de 2017 (amb 2.500 euros per ajut).
 
El Premi Joventut es va instituir l’any 1984, i des de llavors s’han reconegut i publicat treballs sobre temàtiques com ara la immigració juvenil en el marc dels centres d’educació, la participació dels joves en l’àmbit comunitari o l’emancipació juvenil en el context immobiliari de la crisi econòmica.
 
 
Més informació
 


Cercador

Cercador

Destaquem