Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Departament de Cultura mostra el seu condol per la mort de l'historiador Josep Fontana

El Departament de Cultura vol expressar el seu condol per la mort de l’historiador i professor catedràtic emèrit de la UPF, Josep Fontana, un dels referents de la historiografia contemporània.
 
La consellera Laura Borràs vol destacar l’aportació de Fontana per al coneixement de la realitat històrica del país i la consolidació d’una consciència amb dimensió cívica, amb l’esperit crític i analític, alhora que didàctic, que el va caracteritzar. És per això que la consellera considera que la mort de Fontana suposa la pèrdua d’una veu imprescindible i compromesa, que mereix un reconeixement col·lectiu.
 
Molt actiu tant en la seva faceta de docent com en la de recercador, Fontana també va fer una gran aportació a àmbits com l’editorial i el de la formació del professorat. La seva obra ha nodrit la historiografia del nostre entorn, amb contribucions molt significatives que van des de la història econòmica d’Espanya del segle XIX a l’anàlisi del paper social de la història. 
 
Josep Fontana va ser Creu de Sant Jordi el 2006 i Premi Nacional de Cultura de Catalunya el 2007, en reconeixement a la seva trajectòria professional.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem