Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El pla de reactivació i obertura de noves delegacions segueix vigent i en marxa

El Govern defensarà davant dels tribunals competents la seva acció legítima

El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència mantindrà el pla de desplegament previst per la reactivació i obertura de les delegacions del Govern a l’exterior.  El Govern va aprovar el passat 26 de juny el decret que permetia reobrir les delegacions al Regne Unit i Irlanda, Alemanya, Itàlia, França, Suïssa i els Estats Units d’Amèrica, tancades arran de l’aplicació de l’article 155. Amb aquest acord es va posar en marxa la primera fase d’urgència del pla de desplegament de les delegacions a l’exterior. En aquesta línia, el Govern va aprovar el mes de juliol els nomenaments de Marie Kapretz com a delegada a Alemanya, Luca Bellizzi a Itàlia, Manuel Manonelles a Suïssa i Sergi Marcén al Regne Unit i Irlanda. Aquestes reobertures van sumar-se a la reactivació de la Delegació del Govern davant la Unió Europea amb el nomenament de Meritxell Serret com a delegada. Pel que fa a les delegacions de França i dels Estats Units, s’ha obert un concurs públic per escollir el representant de la Generalitat en cadascun d’aquests països.
 
El Departament que dirigeix el conseller Ernest Maragall va informar primer per escrit al Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació espanyol de la posada en marxa del procés per reobrir aquestes sis delegacions. D’aquesta manera el Ministeri, si ho considerava pertinent, podia realitzar un informe prescriptiu i no vinculant. Posteriorment el conseller també li va fer constar aquesta comunicació al ministre Josep Borrell en la seva reunió a Madrid el passat 23 de juliol, al que alhora va informar de la voluntat del Govern de seguir obrint representacions arreu del món. Tal com va manifestar el conseller a la roda de premsa posterior a la reunió, el ministre Borrell es va comprometre a respectar l’acció exterior catalana.
 
Així mateix el Govern posarà aquest recurs sobre la taula a la Comissió Bilateral, que per part del govern espanyol presideix la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ja que entén que per una interpretació restrictiva del procediment amb poc contingut real pretén limitar la presència de Catalunya a Europa i al món. Alhora la Generalitat de Catalunya defensarà davant dels tribunals la seva actuació en l’àmbit de la representació internacional.
 
Entre altres funcions, les delegacions del Govern a l’exterior serveixen per exercir la representació, defensa i promoció dels interessos generals de Catalunya i donar suport a les entitats, empreses i ciutadans catalans a l’estranger. 


Cercador

Cercador

Destaquem