Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Aquesta matinada Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla de risc químic per una fuita de 100 l d'àcid clorhídric en una empresa al polígon El Segre de Lleida

  • No hi ha hagut ferits
  • Preventivament s'ha desallotjat una discoteca propera

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta matinada el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT en fase d’alerta per una fuita en un camió situat en una empresa al polígon industrial El Segre, Lleida, concretament al carrer Enginyer Mias. No hi ha hagut cap ferit en aquest incident.
 
Passades les 04.00 hores de la matinada, s’ha rebut l’avís d’una fuita, que finalment ha estat de 100 l, d’àcid clor clorhídric a causa d'una esquerda en una cisterna de 25.000 l. Els Bombers de la Generalitat, que han desplaçat 6 dotacions (el furgó de risc químic, 2 camions, 1 furgó de salvament i 2 vehicles lleugers de coordinació i comandament), han donat suport als operaris de l’empresa per contenir la fuita, han contingut el vessament amb sepiolita i han taponat els embornals. Després de controlar la fuita, s’ha procedit als transvasament que s’ha efectuat amb una motobomba de la mateixa empresa.
 
Vuit dotacions de Mossos d’Esquadra, han participat fent els talls de trànsit i, a petició de Bombers, han procedit al desallotjament d’una discoteca amb zona a l’aire lliure i al confinament d’un restaurant obert 24 hores propers.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha tancat l’alerta poc després de les 09.00 hores, un cop no hi havia cap risc.
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem