Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Protecció Civil alerta de pluges torrencials que poden produir-se en les dues properes hores a Maresme, Garraf, Alt Penedès, Baix Penedès, Barcelonès i Baix Llobregat

  • El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha atès fins les 14.00 hores  239 trucades i els Bombers de la Generalitat han atès 103 avisos
  • Un home ha resultat ferit menys greu en caure un llamp a la grua que manipulava a Reus

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució per les pluges torrencials que poden produir-se en les dues properes hores a Maresme, Garraf, Alt Penedès, Baix Penedès, Barcelonès i Baix Llobregat

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Pla INUNCAT per les fortes pluges que cauen a la zona metropolitana i afecten també zones de Girona, Tarragona i Catalunya central. S’han arribat a comptabilitzar 40 l/m2 en mitja hora a Castellbisbal i més de 30 l/m2 en mitja hora a Sabadell. Les pluges arriben amb molta intensitat i molt aparat elèctric.

Es demana molta precaució en la conducció, ja que hi ha visibilitat molt reduïda per la intensitat de la pluja a zones del Vallès, Barcelonès i Baix Llobregat. La Ronda de dalt també presenta retencions per aquest motiu. Cal allunyar-se de rieres, punts inundables i qualsevol lloc on un vehicle pugui ser endut pel corrent o cobert d’aigua.

Tanmateix, pel que fa a les tempestes elèctriques cal evitar situar-se sota arbres o a prop de tanques o antenes o elements metàl·lics . Tampoc és segur desplaçar-se en bicicleta i a les cases cal tancar finestres per evitar les corrents d’aire perquè atrauen els llamps.

Només un dels incidents registrats per les fortes tempestes ha resultat amb una persona ferida fins el moment. Es tracta d’un operari que a les 11.12 hores es trobava manipulant una grua a Reus en la que ha caigut un llamp. Ha estat atès per dues unitats del SEM i ha estat traslladat a l’Hospital de Reus amb pronòstic menys greu.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha atès fins les 14.00 hores  239 trucades per 186 incidències derivades de les fortes pluges, la majoria per inundacions de baixos, de vies per acumulació d’aigua i arbres caiguts. D’aquestes trucades, el 73%, és a dir 126 trucades, s’han realitzat des de Terrassa, municipi que ha activat el seu Pla d’emergències municipals. Des de Rubí s’han realitzat 22 trucades i 19 des de Sant Andreu de la Barca.

D’aquest conjunt de trucades, Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 12.00 hores fins a les 14 hores, 103 avisos, concentrats a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord (55), la Regió d’Emergències de Girona (26), la Regió d’Emergències Metropolitana Sud (15) i la Regió d’Emergències Centre (2). Destaca el municipi de Terrassa, amb 36 avisos. La majoria de serveis han estat per inundacions de baixos i soterranis, embornals embossats i també algun arbre caigut a la via.

https://idp4-gicar.gencat.cat/siteminderagent/forms/gicar2016/loginCorp2016.fcc?TYPE=33554433&REALMOID=06-eba3e6c6-22c8-4f18-9104-b0ab8e1bda13&GUID=&SMAUTHREASON=0&METHOD=GET&SMAGENTNAME=-SM-aSa%2bAPTflY6vavWpp9POF%2ft7HqrGTbJc1yNKlCKU4Ci3ijJKQCKK38EtRK6CvKrRr3bnrTGfPP9VlvYQaTarS2g2uQf4qdCA&TARGET=-SM-http%3a%2f%2fsalapremsa%2egencat%2ecat%2fsalapremsa%2fAppJava%2fj_acegi_security_check


Cercador

Cercador

Destaquem