Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El monestir de Sant Pere de Rodes programa a l'estiu l'activitat "Nit de Vins" per conèixer el passat vinícola del conjunt monumental

  • Cada dijous, es programa una visita per conèixer l’antic art dels monjos de fer vi que inclou un tast de vins de cellers de la DO Empordà i una degustació de productes d’El Port de la Selva

El monestir de Sant Pere de Rodes amplia l’agenda d’activitats coincidint amb l’època d’estiu amb l’objectiu de donar a conèixer el conjunt monumental a la ciutadania i atreure un major nombre de visitants. Entre altres propostes, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya ha programat l’activitat ‘Nit de vins’.
 
El monestir ofereix aquesta proposta que dona a conèixer un dels secrets més ben guardats de Sant Pere de Rodes: l’antic art dels monjos de fer vi. Envoltats de muntanyes que conserven l’empremta de les antigues feixes, la proposta inclou una visita a les estances del monestir vinculades amb l’elaboració del vi que permeten descobrir la històrica relació d’aquest producte amb aquest conjunt monumental.
 
Per completar la visita s’ofereix un vi diferent cada setmana d’un celler de l’Empordà vinculat amb la història del monestir. Espelt Viticultors, Castelló Murphy, Marià Pagès, Vins de Taller, Bodegas Mas Vida, Gelamà i Mas Romeu són els cellers empordanesos que ofereixen els seus vins durant la proposta. Cada tast s’acompanya d’una elaboració culinària elaborada pel restaurant del monestir amb productes locals del Port de la Selva. A més, els participants que ho desitgin poden allargar la vetllada i quedar-se al restaurant que ofereix sopars d’estiu sota les estrelles.
 
Viu el Patrimoni
Aquesta activitat forma part de 'Viu el Patrimoni', el programa cultural d'estiu que cada any organitza l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu d'apropar el patrimoni cultural a la ciutadania i que descobreixi de manera diferent alguns dels monuments d'arreu de Catalunya, a partir d'iniciatives culturals ben diverses. A les comarques gironines hi ha previstes activitats al Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes, la Canònica de Vilabertran, els jaciments d'Empúries i Ullastret així com al Museu d'Art de Girona i el Museu d'Arqueologia de Catalunya a Girona.
 
La proposta ‘Nit de vins’ té lloc tots els dijous del mes d’agost, a les 20.15h. El preu és de 20€ i inclou la visita, el tast de vins i la degustació culinària. Les places són limitades. Cal tramitar la reserva al correu electrònic reservesspv.acdpc@gencat.cat o als telèfons 972 387 559 i 972 194 238.
 
Més informació sobre el programa 'Viu el patrimoni', a l’enllaç: http://patrimoni.gencat.cat/ca/estiuCercador

Cercador

Destaquem