Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Torra: "Tots hem d'implicar-nos en la lluita contra el feixisme, ens hi va el nostre futur en llibertat"

El president Torra durant la llançada de càntirs, a Argentona. Autor: Andreu Puig

 
 
  • En declaracions als mitjans des d’Argentona, el cap de l’Executiu ha expressat “plena confiança” en el vicepresident en les negociacions per tirar endavant els pressupostos al Parlament
 
  • Insisteix que “els catalans no tenim rei”, perquè “encara estem esperant les seves disculpes pel discurs del 3 d’octubre en què va donar cobertura a la violència exercida contra ciutadans innocents”
 
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida avui a “totes les institucions catalanes a estar implicades en la política de lluita contra el feixisme” que també requereix, ha dit, “la implicació de la ciutadania”. “Hem de tenir tolerància zero contra el feixisme, no hem de permetre que l’ou de la serp s’instal·li al nostre país”, ha dit el president després de visitar la 68a Festa del Càntir d’Argentona.
 
En declaracions als mitjans en la línia de l’article “Com un sol poble contra el feixisme”, que publica avui en diversos mitjans catalans, el president de la Generalitat ha deixat clar que “l’absoluta prioritat del Govern” és “acabar amb els grups feixistes que amenacen la llibertat i la pau de tots”. “Ens hi va el nostre futur en llibertat, ens hi va la nostra llibertat d’expressió”, ha dit, i per això “és absolutament imprescindible que com un sol poble tirem endavant junts aquesta lluita contra el feixisme”.
 
 
D’altra banda el president Torra s’ha mostrat “convençut” que el Parlament aprovarà els pressupostos de la Generalitat. “Lluitarem per tirar endavant els pressupostos”, ha dit, i ha mostrat “plena confiança” en el vicepresident “en les negociacions que tirarem endavant no només amb la CUP, sinó també amb la resta de forces polítiques”.
 
A preguntes dels periodistes sobre la presència del rei Felip VI als actes d’homenatge del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, el 17 d’agost, el president de la Generalitat ha deixat clara la posició de la Generalitat respecte la presència del monarca a Catalunya. “Nosaltres no l’hem convidat ni assistirem a cap acte organitzat per la monarquia, però qualsevol acte que es faci al país el president de la Generalitat hi serà”. I ha afegit: “els catalans no tenim rei”, perquè “encara estem exigint i esperant disculpes del rei pel discurs del 3 d’octubre en què va donar cobertura a la violència que es va exercir contra ciutadans innocents que exercien el seu dret a vot”.
 
El cap del Govern ha explicat que la mateixa tarda del 17 d’agost visitarà el conseller Quim Forn al Centre Penitenciari de Lledoners. “M’abraçaré amb el conseller Forn com a símbol de l’excel·lent tasca que van fer el 17 d’agost”, ha afirmat. I ha afegit: “aquell dia vull estar amb les persones que van saber combatre un moment d’extrema dificultat per al país, que ho van fer brillantment bé i avui, increïblement, són a la presó, em sembla indecent”.
 
El president Torra ha visitat avui la 68a Festa del Càntir d’Argentona, una visita durant la qual ha estat acompanyat del delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez.Cercador

Cercador

Destaquem