Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Escornalbou proposa descobrir la vessant literària d'Eduard Toda a través d'un passeig pel Castell-Monestir

  •  A través de la lectura de diversos textos d’autors de l’època, es busca aprofundir en la polièdrica figura d’aquest personatge

Un passeig literari pel Castell- Monestir d’Escornalbou donarà a conèixer el pròxim diumenge 5 d’agost la vessant literària d’Eduard Toda.  A través de lectures d’escriptors de l’època, coneixerem totes les dimensions d’aquest personatge: des de les més humanes a les més professionals.
 
El passeig pels diversos espais del Castell-Monestir d’Escornalbou posarà un èmfasi especial en les estances dedicades a la biblioteca, ressaltant la vessant bibliòfila de Toda, que va reunir a Escornalbou la biblioteca catalana privada més important de l’època.
 
Entre les lectures que es podran escoltar durant el passeig literari, hi haurà textos de Josep Pla, Plàcid Vidal, Antoni Carreig, la Colla de Francesc Matheu, Narcís Oller, Salvador Estrem i Antoni Rovira i Virgili.
 
Aquesta activitat està organitzada per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya  i la Biblioteca Pública de Tarragona i s’inclou en el programa cultural d’estiu “Viu el Patrimoni’, que té per objectiu apropar el patrimoni cultural a la ciutadania i que descobreixi de manera diferent alguns dels monuments d’arreu de Catalunya, a partir d’iniciatives culturals ben diverses. A les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre hi ha previstes activitats al Reial Monestir de Santes Creus, el Castell-  Monestir d’Escornalbou, el Castell de Miravet, la Cartoixa d’Escaladei, la Vil·la Romana dels Munts d’Altafulla i el Mausoleu de Centcelles.
 
El Passeig literari  per l’Escornalbou de Toda tindrà lloc aquest diumenge 5 d’agost a les 11h. Pel mes de setembre hi ha programada una altra sessió de l’activitat. L’activitat és gratuïta però cal reservar prèviament a escornalbou.cultura@gencat.cat.
 
 
Més informació sobre el programa Viu el patrimoni, en el link:
 
 
En cas de voler més informació o contactar amb els organitzadors, feu arribar un mail a escornalbou.cultura@gencat.cat o contacteu amb el 661048582


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem