Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Buch: "Ningú té impunitat d'agredir, insultar, perseguir i no respectar el dret democràtic de llibertat ideològica"

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha comparegut avui en roda de premsa per explicar la situació actual en relació amb els incidents motivats per qüestions ideològiques.
 
El conseller ha destacat que “a Catalunya qui traspassi la línia vermella de respecte de la llibertat d’expressió ideològica es trobarà amb el Departament d’Interior, els Mossos d’Esquadra i totes les eines legals per aturar-lo”. “Ningú té impunitat d’agredir, insultar, perseguir i no respectar el dret democràtic de llibertat ideològica” ha insistit.
 
Buch, que ha estat acompanyat pel director general de la Policia, Andreu J. Martínez, i el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, ha explicat que els Mossos tenen un Pla Operatiu Específic per fer front a aquestes situacions que estableix dues línies: una de preventiva i una que contempla l’àmbit penal i l’administratiu que preveu multes que van des dels 600 als 600 mil euros, per aquells que alteren la convivència i la pau social. La Policia de la Generalitat està treballant per prevenir aquest tipus d’actuacions i alhora actua investigant i determinant la responsabilitat dels autors que actuen de manera violenta.
 
En aquest sentit, el conseller ha dit que “les dades dels darrers tres mesos posen de manifest que el treball preventiu policial  està funcionant perquè les dades han baixat, tot i que aquests temes tenen un impacte social important i sembla que n’hi hagi hagut més”.
 
Les dades de l’últim trimestre registren el maig 93 fets, al juny 52 i al juliol 33. “Però ni 33, ni 10 no són bones xifres per nosaltres, la xifra ha de ser 0” ha dit Buch.
 
El titular d’Interior ha posat en valor el treball conjunt amb el fiscal de delictes d’odi de Catalunya per perseguir penalment aquesta tipologia de delictes, però ha reclamat “a l’estat espanyol i concretament a la ministra de justícia que es mostri intolerant davant dels delictes d’odi”. “A Catalunya, a més a més,
 necessitem jutjats especialitzats en aquests delictes” ha afegit.
 


Cercador

Cercador

Destaquem