Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

X Kids Race, Caçant Tempestes, Festa de l'escuma i La Marrana Skyrace, activitats de les estacions del Grup FGC per al mes d'agost

  • La Molina acollirà una competició de BTT per a les joves promeses del descens i un concert de Música Antiga al Refugi del Niu de l’Àliga
  • Tots els diumenges d’agost, Vall de Núria posarà en marxa una sortida de senderisme en què els participants recorreran Eina, Noufonts i Noucreus
  • Vallter 2000, per la seva part, serà l’escenari d’una cursa explosiva, tècnica i d'alta muntanya, amb dos circuits

La Molina
 
4 d’agost – X Kids Race
El proper dissabte 4 d’agost La Molina Bike Park celebrarà la 10ª edició de la Kids Race, cursa i trobada de BTT en què els més petits (de 5 a 14 anys) podran demostrar les seves habilitats damunt d’una bici i passar-ho bé amb nens de la mateixa edat. A més, es farà una botifarrada i hi haurà entrada gratuïta a la piscina.
 
La prova, que comprèn dues mànegues (una classificatòria i una final), inclou fins a 5 categories: Prebenjamins (nascuts entre 2012 i 2013); Benjamins (nascuts entre 2010 i 2011); Principiants (nascuts entre 2008 i 2009); Alevins (nascuts entre 2006 i 2007) i Infantils (nascuts entre 2004 i 2005).
 
11 d’agost –  Caçant Tempestes a La Molina
Dissabte 11 d’agost, La Molina acollirà una interessant jornada amb xerrades per entendre les tempestes que tenen lloc al Pirineu, de la mà d’Albert Gràcia, de Meteopirineus Catalans. L’activitat, a més, inclou pujada amb telecabina des de l’estació fins al Refugi Niu de l'Àliga, refrigeri de productes locals i visita a l’estació meteorològica.
 
Programa:
10.00 h: Pujada amb telecabina des de La Molina fins al Refugi Niu de l'Àliga a 2.537 m, amb un petit tram de 20 minuts a peu
11.00 h: Xerrada sobre les tempestes:
  • Les tempestes al Pirineu Català: Albert de Gràcia - Meteopirineus Catalans
  • Les tempestes al Niu de l'Àliga: Ferran Nevado - Responsable del Refugi Niu de l'Àliga
  • La previsió de les tempestes al Pirineu: Manel Cascante - BTV
12.00 h: Refrigeri de productes locals
12.30 h: Passejada per l'entorn del refugi per visitar l'estació meteorològica i explicació sobre l'evolució de les tempestes
14.00 h: Tornada a La Molina
 
12 d’agost – Concert al Niu de l’Àliga
El proper diumenge 12 d’agost, La Molina serà l’escenari d’un concert de Música Antiga al Refugi del Niu de l’Àliga, la zona més alta de l’estació i des d’on es pot gaudir d’unes magnífiques vistes de les comarques de la Cerdanya, Ripollès i Berguedà.
 
La proposta, emmarcada dins del programa del Festival de Música Antiga dels Pirineus (Femap), és ideal per als amants de la música i de la muntanya.
 
Més informació a: http://www.femap.cat/
 
Per a més informació: www.lamolina.cat
 
Vall de Núria

5, 12, 19 i 26 d’agost – Bateig de senderisme
Tots els diumenges d’agost, l’estació de Vall de Núria proposa fer l’anomenada “ruta de les tres Valls”. Durant 3 hores, els participants recorreran Eina, Noufonts i Noucreus per finalitzar a Vall de Núria.
 
L’excursió començarà a les 11.15 h del matí i finalitzarà a les 14.00 h. El preu per a adults és de 27,10 € i 22,15 €, per als infants (de 7 a 14 anys). La tarifa inclou bitllet d’anada i tornada amb el Cremallera i guiatge. És imprescindible reservar prèviament.
 
9 d’agost – Festa de l'escuma
Dijous 9 d’agost Vall de Núria es convertirà en un autèntic mar d’escuma refrescant, per nedar i combatre la calor amb els amics o la família. La jornada estarà amenitzada amb música, per ballar i passar-s’ho en gran.

12 i 21 d’agost – Màgia amb Raül Black
Vall de Núria organitzarà dues jornades dedicades al món de la màgia, de la mà del mag Raül Black. De 17.00 a 18.00 h, els visitants gaudiran d’un espectacle molt visual i participatiu, amb l’aparició i desaparició de diferents animals com coloms o conills. Destinat a tots els públics, petits i grans passaran una bona estona rient i deixant-se endur per una experiència inoblidable.

18 d’agost – Donació de sang
Dissabte 18 d’agost, Vall de Núria col·laborarà amb el Banc de sang i oferirà la possibilitat de fer una donació de sang a totes aquelles persones que visitin la vall.

26 d’agost – Caçant tempestes a Vall de Núria
Diumenge 26 d’agost, a les 10.30 h, Vall de Núria posarà en marxa una jornada per entendre les tempestes del Pirineu, de la mà d'Albert de Gràcia, de Meteopirineus Catalans, i Eloi Cordomí, meteoròleg de TV3.
 
L’activitat inclourà xerrades, esmorzar de pastor, pujada en telecabina fins al Pic de l'Àliga i visita a l'estació meteorològica.
 
Programa:
10.00 h: Pujada amb el cremallera des de Ribes Vila fins a Vall de Núria
11.15 h: Xerrada sobre les tempestes a l'auditori de l'Hotel Vall de Núria
  • Les tempestes al Pirineu Català: Albert de Gràcia - Meteopirineus Catalans
  • Les tempestes a la Vall de Núria: David Codony - Responsable d'esdeveniments i Parc Lúdic de Vall de Núria
  • La previsió de les tempestes al Pirineu a través de la fotografia: Eloi Cordomí - El temps de TV3
12.30 h: Esmorzar de pastor
13.00 h: Pujada en telecabina fins al Pic de l'Àliga i explicació de la evolució de les tempestes. Visita a l'estació meteorològica
14.30 h: Baixada lliure amb qualsevol dels cremalleres fins a Ribes de Freser
 
Per a més informació: www.valldenuria.cat
 
Vallter 2000
 
25 d’agost – Gran Premi Ripoll Memorial Fermí Pujol
Dissabte 25 d’agost, tindrà lloc el Gran Premi Ripoll Memorial Fermí Pujol, cursa de bicicleta de carretera que uneix Ripoll i Vallter 2000. Amb una distància de 50 quilòmetres i de modalitat Open 19-49, comptarà amb les següents categories: Cadet - Junior - Junior Femina - SUB-23 - Elit - Elit S23 Fèmina - Master 30 - Master 40 - Master 50 - Master 60.
 
La sortida es farà a les 16.00 h, des del Centre de Tecnificació Avellaneda.
 
Més informació i inscripcions a: http://www.clubciclistaripoll.com/
 
26 d’agost – Cursa La Marrana Skyrace
Diumenge 26 d’agost arriba una nova edició de La Marrana Skyrace, una cursa explosiva, tècnica i d'alta muntanya. Hi haurà dos circuits: un de 22 quilòmetres de recorregut i amb un desnivell positiu de 1.850 m i un altre d’11 quilòmetres i amb 950 m de desnivell positiu.
 
Més informació a: http://www.cursalamarrana.cat/
 
Per a més informació: www.vallter2000.cat

Port Ainé

Agost – Festival de música de Rialp
Durant tot el mes d’agost i fins al 30 de setembre, se celebrarà el Festival de músca de Rialp, esdeveniment que dona a conèixer la cultura musical del territori, amb un conjunt de concerts, conferències, etc.
 
 
De l’1 al 5 d’agost Summer Agility Competition
Del dimecres 1 al diumenge 5 d’agost, tindrà lloc la Summer Agility, una competició de gossos de tot el territori català en què mostraran la seva agilitat superant una sèrie d'obstacles reglamentats en un ordre concret marcat per un jutge, en el menor temps possible i amb les mínimes penalitzacions.
 
Més informació a: ajuntament@rialp.ddl.net
 
15 d’agost – Festa Major de Rialp
Dimecres 15 d’agost, Rialp celebrarà la seva Festa Major, que enguany acollirà com a novetat un torneig de tennis, encapçalant un bloc que aplega exhibicions de freestyle, futbol, caça o petanca.
 
5 jornades festives amb diverses activitats per a tothom: els menuts podran deixar empremta amb un taller de pintura corporal, participar en una gimcana o, fins i tot, una guerra d’aigua. A més, hi haurà tota mena d’actitivats amb pallassos, obres, representacions acrobàtiques i màgia.
 
També comptarà amb les melodies de formacions com Golden, Stress Band Quartet, ABS, Galatea, Autoput, Keds i Red Music, acompanyats per discjòqueis i discomòbils.
 
Per a més informació: www.portaine.catCercador

Cercador

Destaquem