Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El mNACTEC i el Museu del Ciment Asland de Castellar de n'Hug organitzen la segona jornada tècnica sobre la volta catalana

  • La trobada, que es farà el 28 i 29 de setembre a Castellar de n’Hug, té l’objectiu de potenciar i donar a conèixer el valor patrimonial d’aquesta tècnica constructiva

El Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug i el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) organitzen per segon any la jornada tècnica “La volta catalana” els dies 28 i 29 de setembre a Castellar de n’Hug. Les jornades tenen l’objectiu de potenciar i donar a conèixer el valor patrimonial d’aquesta tècnica constructiva i ser un espai de reflexió entre ponents i assistents sobre la volta catalana com a cas paradigmàtic d’una tècnica tradicional vigent.
 
La sessió del primer dia tindrà caràcter teòric i s’hi abordaran temes com els orígens d’aquesta tècnica arquitectònica, els diferents materials, les particularitats estructurals i tècniques de construcció, restauració i reparació.
 
El segon dia es durà a terme una sessió pràctica, amb un taller de voltes de maó de pla, durant el qual es construirà una volta a escala similar a les voltes de la fàbrica Asland i els participants podran intervenir en la seva execució.
 
El Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug, seu del mNACTEC, està ubicat a l’antiga fàbrica cimentera Asland, al paratge del Clot del Moro. Erigida entre els anys 1901 i 1904, és una obra arquitectònica singular de primera magnitud, construïda amb pedra calcària de la zona, estructura metàl·lica i voltes de maó de pla amb ciment pòrtland, un sistema patentat als Estats Units per Rafael Guastavino.
 
 
Més informació


Cercador

Cercador

Destaquem