Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 27 al 29 de juliol

Des de les 15.00 h de divendres fins a les 20.00 h d'avui, hi ha hagut quatre víctimes mortals en quatre accidents de trànsit en zona interurbana

El Servei Català de Trànsit informa que, des de les 15.00 h de divendres 27 de juliol fins a les 20.00 h d’avui diumenge 29, han mort quatre persones en quatre accidents de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.
 
El primer accident va tenir lloc divendres a la nit, a l’AP-7 a Vilablareix (Gironès), quan un cotxe va sortir de la via. A conseqüència del xoc, el conductor va morir i l’acompanyant va resultar ferit menys greu. Dissabte al matí es va registrar un sinistre mortal a la C-32 a Sant Pere de Ribes (Garraf). En aquest cas van topar dos turismes i va morir el conductor d’un dels cotxes implicats. Avui diumenge, a la matinada, un motorista ha perdut la vida en una sortida de via a la BP-1413 a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) i aquesta tarda a la C-35 a Llinars del Vallès (Vallès Oriental) ha tingut lloc un xoc entre 4 turismes en què ha mort una persona, la passatgera davantera d’un dels cotxes, i 6 més han resultat ferides de diversa consideració: 1 crítica, 2 greus i 3 lleus.
 
Pel que fa a la mobilitat de retorn d’aquesta tarda de diumenge, hi ha hagut trams d’aturades a diversos punts de la xarxa viària catalana. Les retencions més destacades s’han localitzar en aquests punts:
 
 • AP-7 nord: fins a 18 km de lentitud i retencions a la Roca del Vallès en sentit sud
 • C-65: 3 km a Llagostera en direcció Girona
 • C-31: 6,5 km a Santa Cristina d’Aro per enllaçar amb la C-65
 • N-340: 3 km a Altafulla i 6 km al Vendrell en sentit nord.
 • C-16: 1 km a Cercs i 2 a Berga en sentit sud
 
Algunes d’aquestes afectacions es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries.
 
Per minimitzar les afectacions viàries de l’operació retorn de diumenge, s’han habilitat mesures de regulació i ordenació del trànsit a l’AP-7 entre Sant Celoni i la Roca del Vallès i entre Santa Margarida i els Monjos i Martorell, així com a la C-32 nord entre Arenys de Mar i Montgat, totes en sentit Barcelona. També s’han establert mesures especials a la C-31 a Castell-Platja d’Aro, a la C-65 a Cassà de la Selva, a la C-14 a la Riba, a l’N-240 a Montblanc i al carril Bus VAO de la C-58 (obert per a tots els vehicles excepte camions) en sentit sud.
 
D’altra banda, durant tots els dissabtes i diumenges de juliol, l’SCT també ha posat en marxa mesures especials a la C-31 a Gavà per millorar la mobilitat d’accés a les platges i evitar els aparcaments indeguts al voltant de la C-31. A més, els caps de setmana de juliol  també s’han establert mesures especials a la C-15 entre Sant Pere de Riudebitlles i la Pobla de Claramunt, que consisteixen en l’anul·lació del carril esquerre en sentit Igualada per tal de facilitar el retorn del cap de setmana.
 
Afectacions de dissabte
 
Ahir dissabte al matí hi va haver molt volum de trànsit i retencions a diverses vies, entre les que destaquen:
 
 • AP-7: fins a 31 km entre Barberà del Vallès i Vallgorguina i 6,5 km a la Jonquera en sentit nord; i fins a 18 km entre Sant Cugat i Gelida, on un vehicle avariat va causar la restricció d’un carril, en direcció Tarragona.
 • N-II: 7 km a la Jonquera en direcció França
 • N-145: 9 km fins a la frontera andorrana.
 • C-32 sud: 5 km a Sant Pere de Ribes, a causa d’un accident mortal que va obligar a restringir la circulació, i fins a 7 km a Sitges, on es feia regulació del trànsit als Túnels del Garraf, en sentit sud.
 • C-31 sud: 4 km a Castelldefels en sentit sud.
 • C-32 nord: 5,5 km a Mataró en sentit nord
 • C-65: fins a 8 km a Llagostera en direcció Palamós i aturades també a la C-35 per enllaçar amb la C-65 en un tram de 4 km.
 • GI-600: 4 km a Tordera en direcció Blanes.
 • N-340: 5 km al Vendrell en direcció Tarragona.
 
 
Tarda de divendres
 
El divendres a la tarda també es van registrar trams destacats de cues a diverses carreteres per la sortida del cap de setmana:
 
 • AP-7: en sentit nord fins a 19 km entre Sant Cugat del Vallès i Mollet del V., on hi va haver 1 carril tallat a causa d’un accident, i 10 km entre La Roca del Vallès i Cardedeu on un altre accident també va provocar restriccions de trànsit; en direcció Tarragona es van registrar 5 km a Castellbisbal.
 • B-30: 6 km a Cerdanyola del Vallès en sentit nord.
 • B-23: 5 km al Nus del Papiol per enllaçar amb l’AP-7 en direcció Girona.
 • A-2: 7 km a Castellolí a causa d’un accident que va tallar 1 carril, 6 km a Castellbisbal per un altre accident que va causar restriccions de trànsit, 6km de més de retenció a la zona de Pallejà i 4 km entre Cornellà i Sant Feliu de Llobregat, tot plegat en sentit Lleida.
 • C-32 sud: 5 km a Sant Boi de Llobregat i 3 més a Sitges en sentit sud.
 • C-65: fins a 8 km a Llagostera en direcció Palamós i 3 km a l’enllaç de la C-35 amb aquesta via
 
A més, hi va haver trams de lentitud i aturades a les Rondes de Barcelona en ambdós sentits de la marxa, si bé a la Ronda de Dalt o B-20 els problemes van ser sobretot en sentit Trinitat (12 km) mentre que a la Ronda Litoral o B-10 van ser més destacades en sentit Llobregat (13 km). També cal destacar que a causa de les protestes de taxistes hi va haver retencions a la C-31 al Prat de Llobregat, primer per una manifestació es va tallar la via i després per una marxa lenta, així com a la C-58 a Badia del Vallès per una marxa lenta que també va afectar de retruc l’enllaç amb la Ronda Litoral.


Cercador

Cercador

Destaquem