Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Torra: "L'estat ha perdut la batalla judicial europea. Cal aturar aquesta vergonya i que es retirin tots els processos judicials oberts contra la causa catalana"

 
  • El president de la Generalitat ha rebut el president Carles Puigdemont a la delegació del Govern a Brussel·les
  • El president Puigdemont diu que “és el moment que l’estat espanyol s’alineï amb Europa perquè la solució és més Europa”
  •  El cap de l’executiu fa una crida a la “responsabilitat” al sector del taxi
 
El president Torra ha rebut el president Puigdemont a la delegació del Govern a Brussel·les en el seu retorn a Bèlgica (Fotografia: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebut aquest matí el president Carles Puigdemont a les portes de la delegació del Govern a Brussel·les en el seu retorn a Bèlgica després de la decisió de la justícia alemanya de deixar-lo en llibertat i sense càrrecs. De totes maneres, el president Torra ha precisat que avui no és un dia de celebració. “Avui és el dia de la derrota del govern espanyol perquè l’estat espanyol ha perdut la batalla judicial europea”, ha assegurat, i s’ha preguntat “quantes derrotes necessitarà l’estat espanyol per comprendre que cal una solució política?”, davant dels mitjans que han assistit a la roda de premsa que s’ha celebrat aquest matí a la delegació del Govern a Brussel·les amb la participació, també, del president Puigdemont. Per Torra, “cal aturar ja aquesta vergonya i que es retirin totes les querelles i processos judicials oberts contra la causa catalana".  I, en aquest sentit, ha advertit que “no ens cansarem de defensar la causa justa de la independència".
 
El president Torra ha volgut posar de relleu “el valor estratègic” de la tasca del president Puigdemont a l’hora “d’internacionalitzar el problema català”. En aquest sentit, el president Puigdemont ha assegurat que “és el moment que l’estat espanyol s’alineï amb Europa perquè la solució és més Europa i més seguretat jurídica europea”. El president Puigdemont ha anunciat que reprendrà la seva agenda europea ja que “aquest no es el meu final de viatge”.  “Viatjaré per Europa per defensar la causa justa del poble de Catalunya, la causa de la llibertat i d’autodeterminació”, ha explicat tot afegint que “el meu viatge no s’acabarà fins que els presoners polítics siguin alliberats”.
 
En paraules del president de la Generalitat, “l’estat espanyol és enormement fort, i cal ser conscients de les enormes dificultats que ens trobarem” tot i que  “contra aquestes dificultats tenim la força de la gent, de la causa justa de la independència i d’estar al costat correcte de la història”. “Això ens dóna una fortalesa que ens permetrà vèncer”, ha conclòs. El president Torra ha aprofitat la seva intervenció per denunciar “la vergonya i la indecència” que suposa que a Espanya al segle XXI encara hi ha hagi “presos polítics, exiliats i milers de persones processades per haver intentat votar”. En aquest sentit, ha demanat que “vist el fracàs d’aquesta estratègia, rectifiquin”. Per aquest motiu, ha recordat que “no ens cansarem mai de demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats”. “Cal posar tota l’energia i els nostres actius polítics al servei del retorn de la normalitat, és a dir, que no hi hagi presos polítics i que ningú hagi de témer cap conseqüència de decisions preses democràticament”, ha afegit.
 
El cap de l’executiu ha rebut a les portes de la delegació del Govern a Brussel·les el president Puigdemont en el seu retorn a Bèlgica. Prèviament, el president de la Generalitat ha fet una visita institucional a la Delegació acompanyat per la delegada Meritxell Serret. A les 16h, el president Torra es traslladarà a la Casa de la República a Waterloo, on se celebrarà el retorn del president Puigdemont.
 
El president Torra demana “seguretat i responsabilitat” al sector del taxi
 
El president de la Generalitat ha mostrat la preocupació del Govern davant la vaga i les protestes del sector del taxi a Barcelona i ha fet una crida a “la seguretat i la responsabilitat” als carrers de la capital catalana. El president ha demanat a les parts implicades en el conflicte – estat espanyol i Àrea Metropolitana de Barcelona – que “facin el que han de fer per reconduir el conflicte”. El cap de l’Executiu ha explicat que tant la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, com el conseller d’Interior, Miquel Buch, no han assistit a la rebuda de Puigdemont a Brussel·les per tal de coordinar des de Catalunya el dispositiu del Govern durant la vaga del taxi.

 Cercador

Cercador

Destaquem