Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El president agraeix als treballadors del CTTI i del CESICAT el seu "compromís amb el país" davant "d'una persecució intolerable i sense fonament"

Torra ha titllat "d'indecència i vergonya" la decisió del Suprem de rebutjar la llibertat dels presos polítics

  • El cap de l’Executiu ha visitat aquest matí la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, acompanyat del conseller Jordi Puigneró
El president durant la visita a la sala de control del CESICAT. Autor: Jordi Bedmar

 
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat aquest matí la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i el Centre de Seguretat de la Informació (CESICAT), per donar suport als seus treballadors, a qui ha agraït públicament l’“esforç, professionalitat i compromís amb el país” davant de la “pressió i la persecució sense fonament” a què han estat sotmesos en els últims mesos.
 
Després del referèndum de l’1-O i l’aplicació del 155 “heu hagut de treballar sota una vigilància intensiva i sota unes condicions de treball que només el vostre esforç i compromís amb el país han ajudat a revertir”, ha remarcat el president, que ha qualificat “d’absolutament intolerable” que, “al segle XXI, hi hagi hagut 28 entrades de la Guàrdia Civil en aquest Departament”. “En cap país del món amb uns mínims estàndards democràtics això ha passat mai”, ha denunciat, després de lamentar que hi hagi 15 treballadors encausats judicialment i que tres persones del Departament vagin ser privades de llibertat durant tres dies. “Sapigueu tots que el Govern està al vostre costat, us dona tot el suport i us envia un infinit agraïment per tota la feina que vau fer i també pels moments d’angoixa que heu patit i patiu”, ha subratllat Torra.
 
En referència a l’1 d’octubre, el cap de l’Executiu ha afirmat que “va ser un èxit col·lectiu de la societat”, però també i ,“especialment, de l’ús de les TIC com a factor determinant per assolir el dret de l’autodeterminació i exercir-lo de veritat”. I ha assegurat que finalment les urnes es van poder omplir “gràcies a la batalla informàtica” que hi va haver i al fet que “la societat i els voluntaris van utilitzar les TIC i internet com a eina de llibertat”.
 
“La separació de poders a l’Estat espanyol brilla per la seva absència”
A l’inici del seu discurs, Quim Torra també ha valorat la decisió d’avui del Suprem de rebutjar l’alliberament dels presos polítics. El president ha volgut “denunciar un cop més aquesta indecència i aquest vergonya que Catalunya està patint en un moment d’una extrema gravetat política”. “La separació de poders a l’Estat espanyol brilla per la seva absència”, ha destacat, al mateix temps que ha demanat seguir denunciant el fet que es privi de llibertat uns polítics que “senzillament van donar la veu al poble”. “No ens hem de cansar mai de combatre i exigir que aquesta situació s’aturi i els nostres presos polítics siguin lliures i el nostre poble també”, ha reblat.
 
Un país democràtic i avançat gràcies a les TIC
En un altre moment de la seva intervenció, Torra ha destacat que la feina que es du a terme al CTTI i al CESICAT “és garant de les llibertats d’expressió” perquè les TIC són decisives per aconseguir “un país democràtic i avançat”. “Les TIC són el futur i una prioritat evident pel nostre Govern”, ha defensat, i ha justificat que, en un segle marcat per la tecnologia, el Govern hagi creat una conselleria específica per aquesta matèria.
 
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, per la seva part, ha remarcat la importància de tenir una Conselleria específica de Polítiques Digitals ja "que ens situa a l'avantguarda dels països més avançats". També ha volgut agrair als treballadors el seu compromís i ha destacat que hagin mantingut “la dignitat de continuar fent la vostra feina des d’una professionalitat excel·lent”.Cercador

Cercador

Destaquem